Sport

Labdarúgás: az esélytelenek nyugalmával készül Dabasra a HFC

Labdarúgás: az esélytelenek nyugalmával készül Dabasra a HFC

2013. május 4., szombat
Labdarúgás: az esélytelenek nyugalmával készül Dabasra a HFC

A labdarúgó NB III Alföld csoport hétvégi fordulójában Dabason vendégszerepel a Hódmezővásárhelyi FC csapata. A vásárhelyiek az esélytelenek nyugalmával készülnek, idegeskedésre a hazaiaknak van okuk, hiszen a jelenlegi hatodik helyezésük még nem jelent osztályozós lehetőséget.

Az FC Dabas csapata a hétvégi forduló előtt a hatodik helyen áll a tabellán, de jelentősnek tűnő - négy pontos - hátrányuk van az előttük álló két csapattól, az egyaránt 35 ponttal rendelkező Tököltől és Gyula-Termáltól. A dabasiak a hátralévő öt fordulóból még háromszor játszanak hazai környezetben, viszont a két idegenbeli találkozójuk Dunaharasztiban és Monoron elképesztően nehéznek ígérkezik. Nem is lehet más céljuk a hazaiaknak vasárnap délután, mint a biztos győzelem a sereghajtó vásárhelyiek ellen. "Sajnos szerdán nem sikerült pontot szerezni a Dunaharaszti ellen, de a csapat nem vallott szégyent. Ebben a bajnokságban még idegenben nem szereztünk pontot, itt lenne az ideje ezt a rossz sorozatot is megszakítani. Sajnos az előjeleink továbbra sem kedvezőek, hiszen a sérültjeink közül senki nem tudott edzeni a héten, így

Brizik-Bodrogi, Konc Adrián, Lékó Roland

és

Mucsi Dénes

sem lesz keretben a hétvégén. Tovább növeli gondjaimat, hogy a hétfői érettségi vizsga miatt

Tóth József

sem vállalja a játékot, így az is elképzelhető, hogy újabb fiatal mutatkozik be az NB III-ban. Még alszom kettőt a kezdőcsapat kijelöléséig, de azért nagy meglepetés nem várható. A hazaiak kerete nem túl bő, viszont a játékosok többsége már évek óta együtt játszik

Keresztúri András

keze alatt és ez a nagy erősségük. Jól mutatja ezt az is, hogy szerdán a gyulaiak ellen szinte ugyanabban az összeállításban léptek pályára, mint fél évvel ezelőtt Vásárhelyen. Több remek labdarúgó található Dabason, nekünk főleg a két méter feletti

Takács Kornél

fejére, valamint a kapura is nagyon veszélyes

Körmöczyre

és a rutinos

Bozsikra

kell rettentően figyelnünk, Szentgyörgyi viszont besárgult a Gyula ellen, így vele nem számolhat edző kollégám. Pontért megyünk Dabasra, de a pontszerzés nagy bravúr lenne." - mondta el a pénteki tréninget követően

Dezső Ferenc

, a vásárhelyiek vezetőedzője.

A HFC várható kezdőcsapata:

Vígh S. - Szakál, Antal, Juhász S., Marton - Kökény, Nagy A. - Hanyecz B., Varga M., Klimaj - Szabó M. Emlékeztetőül a legutóbbi egymás elleni meccsen (2012. 10. 14)

Hódmezővásárhelyi FC – FC Dabas 0-2 (0-1)

Hódmezővásárhely, 150 néző. Vezette: Csonka B.

HFC:

Máté D. – Varga M., Antal K., Rácz L., Konc A. – Szabó M., Kökény T. Hanyecz H., Klimaj K. (Hanyecz B. 81’), Gazsó (Varga L. 60’) – Harangozó (Mucsi D. 73’). Edző: Szűcs Róbert.

Dabas:

Szabó M. – Tóth M., Markos, Takács K., Danyis – Buczkó, Dévai (Csendes 64’), Volenszki, Körmöczy – Bozsik V. (Bátki 78’), Szentgyörgyi (Szűcs L. 46’). Edző: Keresztúri András.

Góllövők:

Körmöczy Szebasztián (17’), Takács Kornél (69’).

Így játszott a Dabas a legutóbbi mérkőzésén:

FC Dabas - Várfürdő-Gyulai Termál FC 2-0 (1-0)

Dabas. Vezette: Bánáthy.

FC Dabas:

Szabó M. - Tóth M., Markos, Takács K., Danyis - Szentgyörgyi, Dévai, Tóth I., Volenszki (Palchuber 65.'), Körmöczy (Buczkó 78.') - Bozsik.

Edző:

Keresztúri András.

Góllövők:

Takács K. (44.'), Tóth I. (77.').

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.