Labdarúgás: “átballagott” a Gyula a Makó védelmén

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

makohfc_02_mjMár ez első félidőben eldöntötte a bajnoki címre törő Gyula a meccset román légiósai révén a Makó ellen.

A Makó legutóbb gólzáporos meccset “nyert meg” a Vecsésnek az Alföld-csoport alsóházi csatájában, pedig a számos döntetlen hozó szezonban a majális pótolt fordulója előtt úgy tűnt, a kedvező sorsolást kihasználva pont helyett pontok gyűjtögetésébe kezdhet a Maros-menti alakulat az Üllő legyőzésével. Nos, nem így alakult, s a csapat jelen helyzetéből kiindulva még az őszi 1-1-es eredménnyel járó pontszerzés megismétlése is bravúrnak tűnt a találkozó előtt a mezőny leggólerősebb csapatának otthonában. A gyulaiak a tavaszon egyaránt 6-0-val ütötték ki otthon a Nagykőröst és a HFC-t, de a listavezető Dunaharasztinak is odatettek egy négyest idegenben (4-1) – ugyanakkor a tavaszi nyitányon Mórahalmon, de utána Soroksáron és Dabason is sima 2-0-val kaptak ki, míg Vecsésen soványka 1-1-es döntetlenre futotta részükről.

A két határ menti csapat gyulai mérkőzésén aztán a bajnoki címért versengő, esélyesebb hazaiak hamar eldöntötték a három bajnoki pont sorsát. Pedig jól kezdett a Makó: előbb Tóth Attila hibázott nagy helyzetben, majd Horváth Károly egy lecsorgót küldött vissza pontatlanul. Aztán az első negyedóra végén Sfarlea hasonló körülmények között szerzett gólt, mint a vecsési támadók május 1-jén: senki nem mozdult ki a támadóra, aki 30 méterről gondolt egyet, s hatalmas, hálószaggató gólt rúgott Czirbus kapusnak (1-0). Alig újabb negyedóra elteltével büntetőből növelte előnyét Dragan révén a hazai alakulat, miután felszabadítás helyett luftot rúgott a makói védelem, s a 16-oson belül már csak szabálytalanul lehetett megállítani a gyulai csatárt (2-0). A játékrész hajrájában újabb elmélázás után az alapvonalnál későn csúsztak rá a védők a hazaiak harmadik román légiósára, Ciganra, aki befelé cselezett, majd kilőtte a hosszú sarkot (3-0). A második félidőben biztos győzelmük tudatában nem hajtottak annyira a gyulaiak, a vendégek felszabadultabban játszhattak, de játékukban nem volt benne a szépítés. A vége maradt 3-0 a Gyulának, amely újabb lépést tett a dobogó teteje felé, míg a Makó továbbra is az utolsó előtti helyen szerénykedik.

Bány Tamásék igazi Csongrád megyei rangadót vívnak legközelebb: május 12-én, vasárnap 17 órától a Mórahalom gárdáját fogadják!

Labdarúgó NB III Alföld csoport 22. forduló:

Várfürdő-Gyulai Termál FC – Makó FC 3-0 (3-0)
Gyula, 200 néző. Vezette: Béleczki (Suba, Fülöp)
Gyula: Harman – Dócza, Mihut, Wéber, Kovács T., Vincze, Sfarlea, Bálint, Lurinyecz, Cigan, Dragan. Vezetőedző: Ladislau Pavel Popovics.
Makó: Czirbus – Kulacsik, Bakos, Kalász, Horváth G., Horváth K., Bány, Puskás, Schreiber, Rakonczai, Tóth A. Játékos-edző: Bány Tamás.
Gól: Sfarlea (15′), Dragan (28′ – tizenegyesből), Cigan (42′).
Sárga lap: Sfarlea (38′), ill. Czirbus (28′), Schreiber (38′), Rakonczai (63′).

Bány Tamás: “Úgy tűnt, mintha az első félidőben ballagáson lettünk volna: olyan szépen ‘elballagtak’ mellettünk a gyulai játékosok… A második félidőben kicsit észhez tértünk, az arra volt elég, hogy a játékrészt döntetlenre hozzuk.”

Default thumbnail
Előző sztori

Labdarúgás: nyerhető meccsen mentett pontot a Mórahalom

Következő sztori

Fogathajtás: Kettesben a Lázár-, négyesben a Dobrovitz-család az élen

Legutóbbi hasonló cikkek