Sport

Kézilabda: nyolcadik finálé a Veszprém ellen

Kézilabda: nyolcadik finálé a Veszprém ellen

2013. május 17., péntek
Kézilabda: nyolcadik finálé a Veszprém ellen
pick_ftc_12_il

Szombat délben ismét Pick-Veszprém párharc és ismét kézilabdadöntő. Immár nyolcadszor finalista a szegedi alakulat - Skaliczki Lászlóval várhatóan utoljára.

Szombaton 12.30-tól a Veszprém Arénában újra összecsap a napjaink és a közelmúlt magyar kézilabdájának élére bebetonozott két sztárcsapata, a Pick Szeged és az MKB Veszprém. A bajnokság előtt borítékolható volt, hogy a megszokott két gárda csap ismét össze, igaz a Pick Szeged kicsit túlórázott Csurgón a két meccsen történő döntőbe jutásért, lévén sima hazai győzelmük után idegenben csak büntetődobásokkal sikerült nyerni. A Veszprémet nem izzasztotta meg a Tatabánya, amely egyik összecsapást sem úszta meg tízgólos különbség alatt.

Online

Szombaton 12.30-tól folyamatosan frissülő, élő szöveges közvetítést adunk az MKB Veszprém - Pick Szeged bajnoki kézilabdadöntőről. Tartsanak velünk, szurkoljunk együtt a mieinkért!

A bajnoki címről ezúttal is három mérkőzés dönt maximum, amely párharcban a Veszprémé a pályaelőny alapszakasz-győzelmével - azaz a Pick akár kétszer is felléphet e hónapban a veszprémi csarnokban. Érdekesség, hogy e rendszerben, azaz az egyik fél 2 (vagy korábban 3) győzelméig tartó párharcban csak e két klub csapott össze bajnoki fináléban - egy alkalom, a 2007-es döntő kivételével mindannyiszor veszprémi győzelemmel végződött a történet. Jó ómen lehet azonban Jonas Larholméknak, hogy 2006-ban épp az idei döntő első összecsapásának napján, május 18-án mérték az eddigi legnagyobb, 10 gólos vereséget a Veszprémre, igaz Szegeden. További érdekesség, hogy a rákövetkező esztendőben pedig úgy lett bajnok a Pick, hogy eddigi legnagyobb, 13 gólos vereségét könyvelhette el a vendéglátóktól. Az idei finálé sem lefutott meccs: a szezonban képes volt nagy vereséget mérni a Veszprémre a Pick, igaz az őszi bravúrt sem a tavaszi alapszakasz-mérkőzésen, sem a magyar kupa döntőjében nem sikerült reprodukálni. Két meghatározó szegedi számára ez a harc lesz a végső.

Skaliczki László

mesteredző munkáját

Juan Carlos Pastor

veszi át nyáron, míg az átigazolások közül

Rajko Prodanovic

veszprémi szerződtetése bizonyos. Az egyik fél két győzelméig tartó párbaj első felvonását szombaton 12.30-tól rendezik Veszprémben, a szegedi találkozóra kedd este 19 órától kerül sor, a találkozót a hagyományokhoz híven ismét szurkolói felvonulás előzi meg, 17.30-tól Szeged belvárosából a meccs helyszínéig tart a menet. Amennyiben szükséges, akkor a harmadik mérkőzést ugyancsak a Veszprém Arénában rendezik május 25-én, szombaton 13 órakor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.