Közélet

Gyönyörködjön Szeged tulipánjaiban! + FOTÓK

Gyönyörködjön Szeged tulipánjaiban! + FOTÓK

2013. május 2., csütörtök
Gyönyörködjön Szeged tulipánjaiban! + FOTÓK
tulipan0_gs

Egy tucat különböző fajta tulipán ékesíti Szegedet. Ősszel mintegy tizennyolcezer virághagymát ültettek el, hogy különleges virágok díszítsék tavasszal a napfény városát.

Egy holland profi tulipántermelőtől vásárolt a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. tizennyolcezer tulipánhagymát, s összesen tizenkét színpompás fajta került Szeged tereire.

Makrai László

portálunknak elmondta, A IV. Béla szobor környékén közel 2500 Golden Oxford, mintegy 2000 Ben van Zarten és 1300 Purple Flag fajtájú tulipánt ültettek tavaly ősszel. Pusple Flag a Deák Ferenc szobor környékét is ékesíti, ott továbbá Kung-Fu és Shirley tulipánok vannak. István és Gizella Széchenyi téri szobránál Foxy Foxtrot és Nigata tulipánokat ültettek. A Széchenyi István szoborcsoportnál is több mint kétezer szál tulipán van, Klebelsberg Kunó kultuszminiszter szobrának környékén több mint 600 Badalle és 1200 White Marvel tulipánt ültettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.