Közélet

Garanciális javítások a 43-as főúton

Garanciális javítások a 43-as főúton

2013. május 27., hétfő
Garanciális javítások a 43-as főúton

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kezelésében lévő 43-as számú főút két Csongrád megyei szakaszán május 28. és június 12. között Deszk település után félpályás, Szeged belterületén egy-egy sávot érintő útlezárás mellett garanciális javítási munkálatok zajlanak. A javítási munkálatok idején a társaság a közlekedők megértését kéri.

A garanciális javítási munkák a 43-as főút 12-15 kilométer szelvényei között kezdődnek, Deszk település utáni külterületi szakaszon, Klárafalva irányában. A kivitelező a kijelölt helyeken a burkolatot 5 centiméter mélységben visszamarja és újraaszfaltozza, elvégzi a repedések kiöntését és a padkarendezési munkákról is gondoskodik. A munkálatok 2013. május 28-31. között, reggel 7 órától este 18 óráig tartanak, félpályás útzár mellett jelzőőrös forgalomirányítással, 40 km/órás sebességkorlátozás bevezetésével. A 43-as főút másik szakaszán, a 0-2 kilométer szelvények között, Szeged belterületi szakaszán, a József Attila sugárút előtti szakaszon baloldalon egy sávon, a Szűcs utcai csomópont jobb és bal oldalán egy-egy sávon, a Kossuth Lajos sugárúti csomópontban a baloldalon egy sáv szélességben a kivitelező közel 50 méter hosszban 5 centiméter mélységben felmarja a burkolatot, majd elvégzi a mart felületbe eső fedlapok szintbe emelését, 7 nap technológiai szünet után pedig a kopóréteget újraaszfaltozza ezen a helyeken. A teljes szakaszon a kivitelező elvégzi a fedlapok körül károsodott burkolat helyreállítását is. A beavatkozás a tervek szerint 2013. május 30. és június 12. között zajlik, reggel 7 órától este 18 óráig. A munkálatok idején 30 km/órás sebességkorlátozás lesz érvényben az érintett szakaszokon. A javítási munkálatok idején a lakosság türelmét és megértését kéri a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.