Közélet

Fesztivált a zsebbe! – mobilalkalmazás a borfesztiválról

Fesztivált a zsebbe! – mobilalkalmazás a borfesztiválról

2013. május 14., kedd
Fesztivált a zsebbe! – mobilalkalmazás a borfesztiválról
borfesztival05_gs

Tíz napra a magyar borászok java Szegedre költözik, és számtalan program is várja a fesztiválozókat. Egy ingyenes mobil alkalmazás segíthet eligazodni a programkavalkádban.

A Széchenyi tér árnyas platánfái alatt mintegy másfélszáz termelő kínálja majd nemes nedűit május 17-étől.

Ahogy beszámoltunk róla

, a gasztronómiai seregszemlén szinte valamennyi hazai borvidék képviselteti magát, illetve határainkon túlról is érkeznek borászok. A borfesztivállal egy időben pénteken délután nyitja meg kapuit a Gasztroudvar és a Kézművesek utcája. A Klauzál téren és a Kárász utcán félszáz hazai kereskedő kínál különféle finomságokat és kézműves termékeket, vendéglátósok, sajt-, pálinka-, lepény-, lángos- és édességárusok gondoskodnak a változatosságról. Számos fellépő is színesíti a programot, csak május 17-én öt koncertet tartanak a Széchenyi téren, míg a Kult Korner három fellépővel nyitja a fesztivált. Egy ingyenes mobilalkalmazás segítségével könnyen eligazodhatunk a programok között, ráadásul a zenekarok weboldalát és facebook-os profilját is egy kattintással elérhetjük. Külön menüpontba szedték a Dóm téri kavalkád és a Gasztroudvar kínálatát, a kiállítóktól a koncertekig.

Az alkalmazásban

a pincészetekről is tájékozódhatunk, hazánk borvidékeiről is olvashatunk részletes leírást, továbbá a kiállítókat térkép alapján is sorba szedték. A fesztivál tíz napja alatt 11 helyszínen várják a kikapcsolódni vágyókat, közel 250 program közül lehet válogatni, illetve 120 borász nedűjét kóstolhatják meg a vendégek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.