Bulvár

Éhesen nem bölcs dolog élelmiszert vásárolni

Éhesen nem bölcs dolog élelmiszert vásárolni

2013. május 9., csütörtök
Éhesen nem bölcs dolog élelmiszert vásárolni
ehseg

Éhesen nem okos dolog élelmiszereket vásárolni, mert egyrészt minden kívánatosabbnak tűnik, másrészt erősebb a hajlam a kalóriában gazdagabb termékek megvételére.

A megállapításra brit kutatók jutottak azután, hogy 68 önkéntest laboratóriumban teszteltek. Megkérték őket, hogy öt órán át ne egyenek semmit, utána pedig a csapat felét jóllakatták, a másik felét meg éhesen hagyták és mindenkit „elküldtek” bevásárolni. A vásárláshoz nem kellett elmenniük, netboltokból vehettek ennivalót. A kiéhezettek átlagosan 5,7 kalóriadús terméket vásároltak, míg a nem éhesek csak 3,9-et. A második kísérletben már valódi élelmiszerboltban vásároltattak be 82 alannyal különböző időben. Akik délután egy és négy óra között – azaz nem sokkal ebéd után – mentek, átlagosan 8 kalóriában gazdag portékával léptek ki az üzlet ajtaján. Akik délután 4 és este 7 között, azaz nagy valószínűséggel éhesebben tértek be a boltba, 11 „laktatóbb” terméket vettek – ismertette a Cornell Egyetem tanulmányát a The Daily Mail című brit lap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.