Közélet

DK-demonstráció: szegedi trafikmutyit emlegetnek

DK-demonstráció: szegedi trafikmutyit emlegetnek

2013. május 22., szerda
DK-demonstráció: szegedi trafikmutyit emlegetnek
DSC06936

Szegedi dohányelosztó központ feliratú plakátot ragasztott ki a szegedi Fidesz-iroda kirakatára a Demokratikus Koalíció, így tiltakozva a nemzeti dohányboltok pályáztatása ellen.

A fiatalok érdekében meghozott intézkedésként feltüntetett korrupciós cselekedetnek titulálta

Varju László

, a Demokratikus Koalíció pártigazgatója a nemzeti dohányboltok pályázatát. „Ez lényegében a kereskedelem újraosztását jelenti, egy 500 milliárdos piacot osztanak fel úgy, hogy annak törvény által elfogadott 50 milliárdos nyereségét garantálják a mai számok alapján 5000 embernek” – közölte a pártigazgató a szegedi Fidesz-iroda előtt tartott sajtótájékoztatóján. Varju megjegyezte, ezzel mindenkinek 10 millió forintos nyereséget garantált a Fidesz fejenként minden nyertesnek. Emlékeztetett, az eredeti elképzeléshez képest, nevezetesen, hogy csak dohányt lehessen ezekben az üzletekben árusítani, már rég megdőlt, hiszen alkoholt és fagylaltot is lehet árusítani a nemzeti dohányboltokban. „Így kijelenthetjük, szívni és nyalni fognak mindazok, akik itt vásárolni tudnak” – jegyezte meg. A Demokratikus Koalíció azt szeretné elérni, hogy ne kössék a meg a szerződéseket. Varju hozzátette, 35 ezer helyen megszűnik a dohánytermékek árusításának lehetősége, s ezzel kis boltok mehetnek csődbe, ami családok megélhetését veszélyezteti. A DK úgy látja, a Fidesz szegedi döntéshozói közül is többen is részei ennek az állami korrupciónak, ezért is ragasztottak plakátokat, valamint helyi fideszes politikusok fényképével ellátott húszezreseket a párt irodájának kirakatába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.