Közélet

Az NMHH ötmillió forintra bírságolta a Digi Kft.-t

Az NMHH ötmillió forintra bírságolta a Digi Kft.-t

2013. május 8., szerda
Az NMHH ötmillió forintra bírságolta a Digi Kft.-t

A Digi Kft. az előfizetők értesítése nélkül, a vállalt határidő előtt, jogsértő módon távolított el egyes televíziós csatornákat programcsomagjaiból, ezért a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ötmillió forint bírsággal sújtotta.

Az előfizetők védelmében az NMHH hivatalból indított vizsgálatot, miután sokan jelezték, hogy a szolgáltató egyik napról a másikra távolította el a kábel- és műholdas csomagjaiból a Discovery-csatornákat - közölte a hatóság kommunikációs igazgatósága szerdán. Az NMHH a vizsgálat során megállapította, hogy a Digi több szempontból sem a jogszabályoknak megfelelően járt el. A szolgáltató nem tartotta be saját általános szerződési feltételeit, emiatt rosszul jártak azok az előfizetők, akik abban a hiszemben szerződtek a szolgáltatóval, hogy az általuk kedvelt csatornák legalább a szolgáltató által vállalt ideig biztosan a választott csomagban maradnak - áll a közleményben. Azzal pedig, hogy a változásról nem értesítette őket előre, megfosztotta az előfizetőket attól a lehetőségtől, hogy a változásra felkészüljenek, és még időben egy másik szolgáltatóra váltsanak. A Digi Kft. emellett az NMHH irányában fennálló bejelentési kötelezettségének is késve tett eleget, mivel a programcsomag átalakítását a változtatások bevezetése előtt 30 nappal jeleznie kellett volna a hatóságnak. A szolgáltatónak honlapján kell egy tájékoztató közleményt közzé tennie.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.