Közélet

A társadalmi felelősségvállalást népszerűsítő projekt indult + FOTÓK, VIDEÓ

A társadalmi felelősségvállalást népszerűsítő projekt indult + FOTÓK, VIDEÓ

2013. május 28., kedd
A társadalmi felelősségvállalást népszerűsítő projekt indult + FOTÓK, VIDEÓ

Együtt könnyebb! Közös társadalmi szerepvállalás erősítése a for-profit és a non-profit szektor között a határok leküzdésével.

fejlec

A szegedi Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért nevű civil szervezet vezetésével projekt valósul meg a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül. Célja, hogy hatékony együttműködést építsen ki a civil szervezetek, valamint a mikro-, kis- és középvállalkozások között a Dél-alföldi Régióban és a Vajdaságban egyaránt. A projekt küldetése, hogy a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának kultúráját rendezvényein népszerűsítse, valamint hosszútávon határon átnyúlóan meghonosítsa. Célja, hogy a profitorientált vállalati szférát, valamint a non-profit civil szektort konkrét együttműködésekkel közelítse egymáshoz. A projekt első rendezvényeként megvalósuló szegedi szektorközi fórumon B. Balogh Edit, a Talentum Alapítvány elnöke hangsúlyozta, hogy egy együttműködés a bekapcsolódó vállalatok, valamint a partnerként jelentkező civil szervezetek között mind a két fél számára előnyökkel jár, és a társadalom egy-egy problémáját hatékonyabban orvosolhatja. Pontyos Tamás szervezetfejlesztő szakember az együttműködési lehetőségek körvonalazása után már megvalósult, hazai példákat említett a vállaltok társadalmi felelősségvállalása témakörében. Ha egy cég nyersanyagot, tudást, innovációt tud felajánlani civil szervezeteknek, az nem feltétlenül adomány, ahogy ezt korábban értelmezték. A civil szervezetek önkéntesei ugyanis a maguk által hozzáadott munkával növelhetik a létrehozott szolgáltatások, vagy termékek értékét. A pénteki nyitó rendezvényen már megkezdődött a nyitás a civil szervezetek és a vállalkozók között. A civil szervezeteket a teljesség igénye nélkül például a Tappancs Alapítvány, a Szabadkai Katolikus Karitász, illetve a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány, a másik oldalról többek között a LátogatóBarát Kft., a Forma1 Fitness, a Szélmalom Kábeltévé vagy a Boci Tejivó döntéshozói képviselték. A konkrét együttműködések beindítása a következő hónapokban várható, és a projekt honlapján, a www.togetherisbetter.eu címen lesz nyomon követhető. A projekt időtartama: 2013.03.01. – 2014.02.28 HUSRB/1203/222/029 Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért Csongrád Megyei Önkéntes Központ Iroda: 6725 Szeged, Kálvária tér 20.

lablec

A projekt az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A sajtóközlemény tartalmáért teljes mértékben a Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért nevű civil szervezet vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.