A társadalmi felelősségvállalást népszerűsítő projekt indult + FOTÓK, VIDEÓ

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Együtt könnyebb! Közös társadalmi szerepvállalás erősítése a for-profit és a non-profit szektor között a határok leküzdésével.

fejlec

A szegedi Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért nevű civil szervezet vezetésével projekt valósul meg a Magyarország-Szerbia IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program keretén belül. Célja, hogy hatékony együttműködést építsen ki a civil szervezetek, valamint a mikro-, kis- és középvállalkozások között a Dél-alföldi Régióban és a Vajdaságban egyaránt.

A projekt küldetése, hogy a vállalatok társadalmi felelősségvállalásának kultúráját rendezvényein népszerűsítse, valamint hosszútávon határon átnyúlóan meghonosítsa. Célja, hogy a profitorientált vállalati szférát, valamint a non-profit civil szektort konkrét együttműködésekkel közelítse egymáshoz. A projekt első rendezvényeként megvalósuló szegedi szektorközi fórumon B. Balogh Edit, a Talentum Alapítvány elnöke hangsúlyozta, hogy egy együttműködés a bekapcsolódó vállalatok, valamint a partnerként jelentkező civil szervezetek között mind a két fél számára előnyökkel jár, és a társadalom egy-egy problémáját hatékonyabban orvosolhatja.

Pontyos Tamás szervezetfejlesztő szakember az együttműködési lehetőségek körvonalazása után már megvalósult, hazai példákat említett a vállaltok társadalmi felelősségvállalása témakörében. Ha egy cég nyersanyagot, tudást, innovációt tud felajánlani civil szervezeteknek, az nem feltétlenül adomány, ahogy ezt korábban értelmezték. A civil szervezetek önkéntesei ugyanis a maguk által hozzáadott munkával növelhetik a létrehozott szolgáltatások, vagy termékek értékét.

A pénteki nyitó rendezvényen már megkezdődött a nyitás a civil szervezetek és a vállalkozók között. A civil szervezeteket a teljesség igénye nélkül például a Tappancs Alapítvány, a Szabadkai Katolikus Karitász, illetve a Napos Oldal a Sérült Emberekért Alapítvány, a másik oldalról többek között a LátogatóBarát Kft., a Forma1 Fitness, a Szélmalom Kábeltévé vagy a Boci Tejivó döntéshozói képviselték. A konkrét együttműködések beindítása a következő hónapokban várható, és a projekt honlapján, a www.togetherisbetter.eu címen lesz nyomon követhető.

A projekt időtartama: 2013.03.01. – 2014.02.28

HUSRB/1203/222/029
Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért
Csongrád Megyei Önkéntes Központ
Iroda: 6725 Szeged, Kálvária tér 20.

lablec

A projekt az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A sajtóközlemény tartalmáért teljes mértékben a Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért nevű civil szervezet vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak.

no images were found

Előző sztori

Fidesz: kedvező feltételeket kínál az ország a befektetőknek

Következő sztori

Fodor József festőművész alkotásaiból nyílik kiállítás Nagybányán