Bulvár

A szuperdajkák már testőrképzést is kapnak

A szuperdajkák már testőrképzést is kapnak

2013. május 12., vasárnap
A szuperdajkák már testőrképzést is kapnak
gorillabacsi_vindiesel

Már harcművészeti képzést is kapnak a legrangosabb brit dajkaképző növendékei, hogy a dúsgazdagok és hírességek nyugodtabban hagyhassák rájuk csemetéiket.

A Norland College Bathban van, és már 1892 óta képez dajkákat a gazdagok és híresek gyerekeinek. A tanintézetből valóságos szuperdajkák kerülnek ki, mivel szinte kaszkadőrként képesek autót vezetni a legrosszabb időjárási körülmények között is, értenek a közelharchoz és a lesifotósok távoltartásához. Mindennek köszönhetően a királyi család, a sztárok és a más gazdagok előszeretettel szerződtetnek norlandi végzettségű gyermekvigyázót. A tanintézet 121 év alatt több mint 7 ezer dajkával szolgált. Az iskola négyéves, a tandíj 36 ezer font (12,6 millió forint). A dajkanövendékek tanárai között akadnak, akik alapvetően testőrök oktatásával foglalkoznak, ilyen például

John Yeo

, aki a „szélsőséges” autóvezetést tanítja nekik. „Olyan nyomásnak tesszük ki őket, amekkorának csak tudjuk, és ha még ilyen helyzetekből is képesek kihozni a kocsit gyorsan és hatékonyan, akkor remekül vizsgáztak” – idézte a férfit a The Daily Telegraph című brit lap. A dajkáknak a testőrködés mellett természetesen boldogulniuk kell hagyományos feladatokkal, így például tudnak varrni, főzni. Emellett az elsősegélynyújtás is igen fontos tantárgyuk. Öltözékük – Mary Poppinst idéző barna kosztümjük, kalapjuk, fehér kesztyűjük – már a múlté, mert ezzel könnyen szemet szúrhatnak a potenciális gyerekrablóknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.