Közélet

Vadaspark Lakópark: A forgalom kitiltása jelentene valódi megoldást + FOTÓK

Vadaspark Lakópark: A forgalom kitiltása jelentene valódi megoldást + FOTÓK

2013. április 18., csütörtök
Vadaspark Lakópark: A forgalom kitiltása jelentene valódi megoldást + FOTÓK
lakopark_forgalom15_gs

A Vadaspark Lakóparkban élők megelégelték a házak között felelőtlenül száguldozó magyar és szerb rendszámtáblájú autókat, a megnövekedett bevásárlóturizmussal járó anomáliákat, ezért kezdeményezték Nógrádi Tibor képviselőnél, járjon közbe, zárassa le a be- és kivezető utakat.

Nógrádi Tibor

önkormányzati képviselő megszondáztatta a lakókat, három alternatívát kínált fel, amelyekre több mint hatvan válasz érkezett. Az első javaslat arról szólt, hogy a játszótér töltés felőli oldalát lezárják, s így akadályozzák meg azt, hogy a megyei napilap szerkesztőségével szembeni utcába bejövő forgalom áthaladjon a lakóparkon a bevásárlóközpont irányába és vissza. A második variáció a játszótér bevásárlóközpont felőli oldalát zárná le, a harmadik pedig nem zárna le semmit. A nagy többség a lezárás mellett döntött, itt is főleg a második javaslatot támogatták, míg 12-en mindenféle beavatkozást elleneztek. A képviselő szerdán este lakossági fórumot rendezett a Fodor József Élelmiszeripari Szakközépiskolában, amelyre mintegy 20-25 érintett lakó jött el. Záporoztak a panaszok, a lakók a gyerekek testi épségét veszélyeztető megnövekedett közúti forgalomra, az ezzel járó zajra és porra panaszkodtak. A többség ezúttal is a lezárás mellett voksolt, sőt kamerás rendszer felszerelését is támogatták.

Lezárják az utat, és kamerákat szereltetnek

A Fidesz-KDNP-s politikus ígéretet tett, utánajár, milyen közlekedésszervezési megoldások jöhetnek számításba, s egyáltalán mire van lehetőség. Megtudakolja a lezárás anyagi vonzatait, időbeli korlátait, s megpróbálja a 12 ellenzőt is meggyőzni az intézkedés hasznosságáról. Mindenki tisztában volt azzal, hogy az útlezárás nem tekinthető végleges megoldásnak, inkább a forgalom kitiltása jelentene gyógyírt.

A betonból készült virágládás útlezárás ideiglenes jellegű, három hónapra szólna, s ha a hatóságok sem elleneznék, akkor június 1-jétől augusztus végéig próbálnák ki hatását. A képviselő vállalta, hogy két hét múlva beszámol arról, mit sikerült intéznie, s annak is utánanéz, mibe kerülne a kamerák felszerelése, hátha az elvenné a száguldozók kedvét, és jobb belátásra bírná a szabálytalankodó sofőröket. Nógrádi Tibor 500 ezer forintot is felajánlott képviselői alapjából, amelyet a játszótér felújítására és fásításra, parkosításra fordítanának, de ehhez a lakók társadalmi munkában megnyilvánuló segítségét is kérte. Szó volt arról, hogy szükség lenne egy honlap elkészítésére, amelynek segítségével hatékonyabbá tehető a lakók és a képviselő kommunikációja, továbbá mindenki első kézből értesülne a lakóparkra vonatkozó és a lakókat érintő aktuális hírekről, információkról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.