Közélet

Szelektív hulladékgyűjtésről tanultak az alsóvárosi iskolások + FOTÓK

Szelektív hulladékgyűjtésről tanultak az alsóvárosi iskolások + FOTÓK

2013. április 4., csütörtök
Szelektív hulladékgyűjtésről tanultak az alsóvárosi iskolások + FOTÓK

Környezettudatos szemléletet népszerűsített az Alsóvárosi Általános Iskola diákjai között a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. csütörtökön - az alsósok a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával, a kukába került szemét útjával és az újrahasznosítás fontosságával ismerkedhettek meg.

Két nap alatt négy iskolát és két óvodát látogatott meg a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és az Italos Karton Egyesülés közös programjával, melynek célja a környezettudatos szemlélet népszerűsítése a kicsik között. Csütörtök délelőtt az Alsóvárosi Általános Iskola alsós tanulóinak tartottak előadást, melyen megismerkedhettek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával, az újrahasznosítás folyamatával és azokkal az egyszerű lehetőségekkel, amikkel otthon is hozzájárulhatnak a környezeti terhelés mérsékléséhez. A nap folyamán hasonló előadásokat tartottak a Tömörkény István Gimnázium és a Vasút a Gyermekekért Alapítvány óvodájában is.

Polár pulcsi pet palackokból

"Van itt a szelektív hulladékgyűjtésben egy mostohagyerek, melyet italos kartonnak nevezünk: ezek gyűjtésére fókuszál elsősorban az előadásunk. Régóta fut egy programunk itt Szegeden, melynek során a gyerekek összegyűjtik ezeket az újrahasznosított dobozokat, itt most azt is elmagyarázzuk nekik, hogy miért fontos ez" - nyilatkozta portálunknak

Baka Éva

, az Italos Karton Egyesülés ügyvezető igazgatója. Előadásában az iskolásokat is bevonta, akik megtudhatták, hogy a rajtuk lévő polár pulóver is pet palackból készült el. A kicsik jól tájékozottak és érdeklődőek voltak a téma iránt, segítség nélkül elmagyarázták a komposztálás folyamatát, valamint tudták a szemét és a hulladék közti különbséget is. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. óvodákból és iskolákból is gyűjti az italoskarton-dobozokat, emellett éves szinten kétszer (tavasszal és ősszel) megrendezi a papír- és pet palackok gyűjtését - tudtuk meg

Farkas Péter

marketing- és PR ügyintézőtől. A kétnapos rendezvény célja az általános szemléletformálás, amelyet a legkisebbeknél kezdenek - a gyerekek ezután sokszor szüleiket is taníthatják a környezettudatos életmódra. Legközelebbi rendezvényüket a Föld Napja alkalmából rendezik meg a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében április huszadikán, 10-16 óra között - az ingyenesen látogatható program környezettudatos játékokkal és színes programokkal vár minden érdeklődőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.