/

Szelektív hulladékgyűjtésről tanultak az alsóvárosi iskolások + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Környezettudatos szemléletet népszerűsített az Alsóvárosi Általános Iskola diákjai között a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. csütörtökön – az alsósok a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával, a kukába került szemét útjával és az újrahasznosítás fontosságával ismerkedhettek meg.

Két nap alatt négy iskolát és két óvodát látogatott meg a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. és az Italos Karton Egyesülés közös programjával, melynek célja a környezettudatos szemlélet népszerűsítése a kicsik között. Csütörtök délelőtt az Alsóvárosi Általános Iskola alsós tanulóinak tartottak előadást, melyen megismerkedhettek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával, az újrahasznosítás folyamatával és azokkal az egyszerű lehetőségekkel, amikkel otthon is hozzájárulhatnak a környezeti terhelés mérsékléséhez. A nap folyamán hasonló előadásokat tartottak a Tömörkény István Gimnázium és a Vasút a Gyermekekért Alapítvány óvodájában is.

Polár pulcsi pet palackokból

“Van itt a szelektív hulladékgyűjtésben egy mostohagyerek, melyet italos kartonnak nevezünk: ezek gyűjtésére fókuszál elsősorban az előadásunk. Régóta fut egy programunk itt Szegeden, melynek során a gyerekek összegyűjtik ezeket az újrahasznosított dobozokat, itt most azt is elmagyarázzuk nekik, hogy miért fontos ez” – nyilatkozta portálunknak Baka Éva, az Italos Karton Egyesülés ügyvezető igazgatója. Előadásában az iskolásokat is bevonta, akik megtudhatták, hogy a rajtuk lévő polár pulóver is pet palackból készült el. A kicsik jól tájékozottak és érdeklődőek voltak a téma iránt, segítség nélkül elmagyarázták a komposztálás folyamatát, valamint tudták a szemét és a hulladék közti különbséget is.

A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. óvodákból és iskolákból is gyűjti az italoskarton-dobozokat, emellett éves szinten kétszer (tavasszal és ősszel) megrendezi a papír- és pet palackok gyűjtését – tudtuk meg Farkas Péter marketing- és PR ügyintézőtől. A kétnapos rendezvény célja az általános szemléletformálás, amelyet a legkisebbeknél kezdenek – a gyerekek ezután sokszor szüleiket is taníthatják a környezettudatos életmódra. Legközelebbi rendezvényüket a Föld Napja alkalmából rendezik meg a Szegedi Tudományegyetem füvészkertjében április huszadikán, 10-16 óra között – az ingyenesen látogatható program környezettudatos játékokkal és színes programokkal vár minden érdeklődőt.

no images were found

Előző sztori

A vagyonőrök tiltakoznak a kötelező képzés ellen

Következő sztori

Első- és másodfokú védekezést rendeltek el több településen (FRISSÍTVE)