/

Szegedi rádiós klasszikusokat idéz meg az All In PartyRádió + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

dj_red3Az egyre népszerűbb szegedi online rádiócsatorna összetrombitálta a kétezres évek első felének legnépszerűbb rádióműsorainak készítőit, hogy egy napra ismét a szegedi rádiós hőskor pillanatai elevenedjenek meg.

Az All In PartyRádió tavaly szeptembere óta működik Internetes rádióként, de műsoraival, akcióival és promócióival mindig is kiemelkedett a szokásos online rádiós mezőnyből. Az év elején megjelent mobilalkalmazásukat már közel 40 000 okostelefon tulajdonos töltötte le a készülékére és a hamarosan esedékes szülinapot is egy szédületes játékkal és eddig még nem látott nyereménnyel ünnepli a fiatalok új kedvence.

Szombat este a szegedi Sing Sing Music Hall-ban rendezik meg, két legendás középiskolai bulisorozat emlékét megidéző GD és Déri Dance Partyt, amelynek egyik hangulatfelelőse többek között Molnár Balázs, az akkori mulatságok egyik résztvevője. “Szinte valamennyi alkalommal, amikor ezeken az esteken a bulizókkal beszélgettünk, említették, hogy jó az új évezred első felének kedvenceire bulizni, de mennyire jók voltak az akkoriban hallható rádióműsorok és mennyire jó volna legalább egyszer, újrahallani azokat a hangokat és azokat a műsorokat. Ez adta az alapötletet ehhez a rádiós emléknaphoz.”

media6_logo

A klasszikus rádiós napon a Média 6 Rádió, a Juventus Szeged és a Rádió 88 régi műsorai elevenednek meg, egyszeri alkalommal, az akkoriban megszokott és népszerű hangokkal. Felcsendül többek között Patkós Attila érces hangja is és vele együtt a Szonda, ahol megy majd a “LÁVküldés” és az őrültködés, ahogy éveken át történt hétköznap esténként a szegedi éterben. Több évnyi kihagyás után ismét felcsendül az első, hétköznaponként jelentkező esti kívánságműsor, az Óhajok Hídja szignálja is, amely a Média 6 Rádió egyik legkedveltebb napi műsora volt. Ugyanezen csatorna hétvégi kedvencei, a Borsok, avagy Király Tamás és Lovászi Gergely is mikrofonhoz ül mindaddig, amíg a legendás esti mixműsorok lemezlovasai Dj Red a Média Hotmix és a Kíván6sz Party, valamint DJ MC Fresh avagy Papp Zsolt az Éjszakai Zörejek színeiben pörgetik az akkori klubkedvenceket, melyeket az este folytatásaként a Sing Sing-ben is tesznek majd az említett gimis bulik közreműködői, DJ Csábi és ÓhajBalázs.

“Számtalan relikvia került a szerkesztőségbe. Folyamatosan digitalizáljuk azokat a kazettákat, amelyeken a fenti műsorok akkori felvételei találhatók. Ezekből a kincsekből is kerül majd adásba néhány darab, de ÓhajBalázs például megőrizte az összes postai levelet, amelyet a Média 6 szerkesztőségébe kapott, így azok közül is szemléznek majd adás közben, így könnyen lehet, hogy valaki belefut a bő tíz évvel ezelőtt küldött levelébe. Akinek van bármiféle emléke, felvétele ebből a korszakból, feltétlen juttassa el hozzánk” – monda Karsai Norbert, a műsor egyik szerkesztője.

A műsorok készítői is izgatottan várják az emlékműsort, hiszen többük már évek óta nem ült mikrofon mögött, de valamennyien bíznak benne, hogy az akkori hallgatók közül sokan csatlakoznak a műsorhoz és az esti bulihoz is, hiszen ez egy egyszeri és megismételhetetlen alkalom lesz. Az akkori középiskolás és egyetemista hallgatók javarészt már felnőtt, családos emberek, esetleg tanulmányaikat éppen vagy a közelmúltban befejező fiatal felnőttek, akik bizonyára szívesen idézik vissza az ezredforduló legendás műsorait és zenéit, így az All In PartyRádió stábja szeretettel várja a hallgatókat szombat délutántól a www.allinparty.hu webcímen, illetve az okostelefonos alkalmazásokon és persze az esti mulatságra a Mars Téren.

Előző sztori

A RITEK új piacok felé nyitna

Következő sztori

Korábbi gazdasági miniszter ad elő a Móra-kollégiumban