Kultúra

Opera, operett és magyar nóta vasárnap a BFMK-ban

Opera, operett és magyar nóta vasárnap a BFMK-ban

2013. április 26., péntek
Opera, operett és magyar nóta vasárnap a BFMK-ban

Minden hónap utolsó vasárnapja a magyar nótáé és az operetté a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Ezen a hétvégén, április 28-án délután 16 órakor Pitti Katalin szentesi születésű operaénekes, érdemes művész lép fel Hódmezővásárhely Agórájának színpadán. A világhírű szopránt Hegedű Valér zongoraművész kíséri.

Pitti Katalin

vasárnapi fellépésén közkedvelt, úgymond sláger áriákat énekel, így adva kedvet a közönségnek az opera műfajához. Műsorát magyar költők verseivel fűszerezi, majd eljutunk az operett világába. A szentesi születésű operaénekes szülővárosának templomában énekelt először, majd zenei tanulmányait követően közel három évtizeden keresztül volt a Magyar Állami Operaház magánénekese. A művésznő ihletett előadói stílussal, szenvedélyes interpretációval teszi emlékezetessé előadásait, koncertjeit. Zenei küldetéséről egy közelmúltban készül interjúban azt mondta, hogy kötelességének érzi tanítani és átadni azt a tudást, amit pályája során felhalmozott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.