Május 16-án nyílik az Ásotthalom-Királyhalom közötti határátkelő

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

asotthalmihatarÚgy tűnik, hosszú ideig tartó huzavona és többszöri időpont-módosítás után végleg eldőlt: május 16-án kerül sor az Ásotthalom–Bački Vinograd (Királyhalom) közúti határátkelőhely ünnepélyes megnyitására.

Petró Ferenc, Ásotthalom polgármestere megerősítette, a minisztériumból, illetve a megyei rendőr-főkapitányságról érkezett a tájékoztató, állítólag ezt az időpontot a szerb fél kérésére jelölték ki. Hiányzik még állítólag a szerb oldalon a végleges engedélyek beszerzése, ezért módosult ismét a legutóbb április 24-re meghirdetett határnyitás időpontja május 16-ra. Az elsődleges tájékoztatások szerint lehetséges, hogy a határátkelőt maga Orbán Viktor fogja megnyitni, illetve szerb kollégája, de Szijjártó Péter neve is felmerült a magyar miniszterelnök esetleges elfoglaltsága esetén. Az ünnepi programról még nem tájékoztatták a polgármestert, így azt sem lehet tudni, lesz-e egyáltalán valamilyen alkalmi ünnepség. Ha nem, egy héttel később a polgármester egész napos bulit szervez az oly régóta várt határnyitás alkalmából.

Előző sztori

Labdarúgás: négyszer zörgött a domaszéki háló Alsóvároson

Következő sztori

Busz ütközött személyautóval a Moszkvai körúton + FOTÓK