Közélet

Május 16-án nyílik az Ásotthalom-Királyhalom közötti határátkelő

Május 16-án nyílik az Ásotthalom-Királyhalom közötti határátkelő

2013. április 22., hétfő
Május 16-án nyílik az Ásotthalom-Királyhalom közötti határátkelő
asotthalmihatar

Úgy tűnik, hosszú ideig tartó huzavona és többszöri időpont-módosítás után végleg eldőlt: május 16-án kerül sor az Ásotthalom–Bački Vinograd (Királyhalom) közúti határátkelőhely ünnepélyes megnyitására.

Petró Ferenc

, Ásotthalom polgármestere megerősítette, a minisztériumból, illetve a megyei rendőr-főkapitányságról érkezett a tájékoztató, állítólag ezt az időpontot a szerb fél kérésére jelölték ki. Hiányzik még állítólag a szerb oldalon a végleges engedélyek beszerzése, ezért módosult ismét a legutóbb április 24-re meghirdetett határnyitás időpontja május 16-ra. Az elsődleges tájékoztatások szerint lehetséges, hogy a határátkelőt maga

Orbán Viktor

fogja megnyitni, illetve szerb kollégája, de

Szijjártó Péter

neve is felmerült a magyar miniszterelnök esetleges elfoglaltsága esetén. Az ünnepi programról még nem tájékoztatták a polgármestert, így azt sem lehet tudni, lesz-e egyáltalán valamilyen alkalmi ünnepség. Ha nem, egy héttel később a polgármester egész napos bulit szervez az oly régóta várt határnyitás alkalmából.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.