Közélet

Lemondott Sódar István IH-igazgató (FRISSÍTVE)

Lemondott Sódar István IH-igazgató (FRISSÍTVE)

2013. április 11., csütörtök
Lemondott Sódar István IH-igazgató (FRISSÍTVE)
borfesztival_pentek29_gs

Benyújtotta lemondását a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, indoklása szerint nem tud hatékonyan együttműködni a városvezetéssel, és egy új lehetőséget is kapott.

A Ifjúsági Házat és a Belvárosi Mozit, valamint a Partfürdőt működtető, illetve a SZIN-t szervező cég vezetője lemondását április 10-én, szerdán nyújtotta be a városvezetésnek.

Kohári Nándor

(Fidesz-KDNP) önkormányzati képviselő sürgősségi indítványt nyújtott be, melyet csütörtök reggel a városüzemeltetési bizottság is megismert. Ebben arra kéri az április 12-én ülésező közgyűlést, hogy közös megegyezéssel bontsák fel a cégvezető szerződését, aki az új ügyvezető megválasztását követő 5. napig, legkésőbb június 20-ig látná el feladatát a kulturális bizottság felügyelete mellett. Az indítvány értelmében új cégvezetőt nyilvános pályázat útján, a kulturális bizottság véleményezése után a közgyűlés választaná meg (minden bizonnyal május végi, június eleji ülésén). A pénteki közgyűlés az előterjesztés szerint már döntene a pályázat kiírásának részleteiről. A SZEGEDma.hu úgy tudja: többek között azzal is indokolta lemondását

Sódar István

, hogy nem tud hatékonyan együttműködni a városvezetéssel, és kapott egy új munkalehetőséget is. Kerestük az ügyvezetőt telefonján, de nem sikerült elérni, de az igazgató egy sajtóközleményt juttatott el a szerkesztőségünknek, amit alább változtatás nélkül közlünk.

Sajtóközlemény

2011. áprilisa óta látom el ügyvezető feladataimat a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. élén. Munkám során az elmúlt két évben mindig a szakmai szempontú feladatellátásra törekedtem. A versenyszférából érkeztem, ahol nemcsak a siker záloga volt, de alapvető szempont is, hogy a tulajdonos és az ügyvezetés ugyanazért a célért, a cég sikeréért küzdjön. Sajnálatos, hogy Szeged város vezetése és tulajdonosi köröket gyakorló Közgyűlésének egyes tagjai ezt másként gondolták. Nem nekem ártottak vele, hanem a városnak és a város cégének. Munkám ellátása során sokat jelentett, hogy a Társaság munkavállalói munkájuk iránt elhivatott, kiváló szakemberek, akik igyekezetükkel a körülmények ellenére is a lehető legjobb munkát végezték és végzik. Ezúton is köszönöm az Ifjúsági Ház, a Belvárosi Mozi és a SZIN minden munkatársának azt az emberfeletti és mindvégig szakmai munkát, amit a körülmények ellenére az elmúlt két évben folytattak. Megbízatásom ideje alatt – mintegy korábbi külföldi munkáim elismeréseként – több vezető beosztásra vonatkozó ajánlatot is kaptam, azonban a Szegeden vállalt elkötelezettségem miatt ezen felkéréseket visszautasítottam. Úgy érzem azonban, hogy jelen körülmények között felelősen és jó érzéssel a Társaság ügyvezetését vállalni tovább nem tudom, és egy esetleges külföldi felkérést ősszel el kívánok fogadni, ezért kezdeményeztem a Közgyűlésnél munkaviszonyom közös megegyezéssel történő megszüntetését. Ezt a szándékomat már jeleztem is a városvezetés felé – sajtóhírek szerint az alpolgármester erre válaszul felmentésemet kezdeményezi, ami beleillik abba a politikai koncepcióba, mellyel két éven át igyekeztek ellehetetleníteni munkánkat. Bár nincsenek illúzióm, mégis bízom benne, hogy azok, akiknek a politikai szempontok fontosabbak voltak a Társaság és a Város érdekeinél, tanulnak hibájukból, és feltehetően pályázat útján kiválasztandó utódomat és munkáját nem a politikai érdekeknek, hanem Szeged város érdekeinek rendelik majd alá. Szeged, 2013. április 11. Sódar István ügyvezető Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.