Labdarúgás: elkalapálta az Üllőt a Makó

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

makohfc_02_mjMásodik győzelmét is megszerezte a tavasz folyamán a döntetlenkirály makói alakulat.

Nehéz helyzetben várhatta a Maros-menti alakulat az Üllő elleni hazai meccset: nem elég, hogy a Tisza Volántól elszenvedett 5-0-s vereség hosszú veretlenségi sorozatot tört meg, s most már végleg leszakadni látszik a Csongrád megyei gárda a középmezőnytől, de Kulacsik Tamás és Rakonczai Zoltán kiállítása miatt ezúttal két kulcsemberét is nélkülözni kényszerült Bány Tamás, aki így a Pest megyeiek ellen azonnal a kezdőbe tette magát. A meccs előtt a tabella 9. helyén táborozó Üllő egyébként gyengécske tavaszt produkál: ugyan legutóbb ikszeltek a Dunaharaszti ellen otthon (2-2), ám előtte a HFC verte őket idegenben (0-1), illetve kínos pofonba is belefutottak hazai közegben a Vecséssel szemben (2-5) – ugyanakkor 11 nappal ezelőtt pótolt meccsen képesek voltak 4-2-re győzni Nagykőrösön.

Már a 7. percben megszerezte a vezetést a hazai alakulat, amikor Bány Tamás cselezett rá védőjére az üllői 16-oson belül, ám a bekk elkaszálta, s a jogosan megítélt büntetőt Puskás Csaba kíméletlenül belőtte (1-0). Az első félidő további részében kevés említésre méltó esemény történt a vasárnap délutáni nyomott melegben játszott, közepes színvonalú találkozón. A folytatásban aztán élénkebb hazai rohamokkal kellett megbirkóznia a vendégek védelmének. A Makó végig támadó szellemben lépett fel, több komolyabb, nagy helyzete is kiaknázatlanul maradt a Csongrád megyei alakulatnak, előbb Tóth Attila, majd Kalász Zoltán lábában maradt az újabb hazai gól. Mindezzel szemben az indiszponált vendégek nem tudtak veszélyes támadásokkal előrukkolni. A 88. percben aztán végleg eldőlt a találkozó: Bakos Tamás cselezett a védők között, majd kipasszolta a bal oldalon érkező Horváth Gábornak, aki okosan továbbított a hálóba (2-0). Bakos még tovább növelhette volna a gólkülönbséget, ám ajtó-ablak helyzetben lövésébe bele tudott érni Magyar Ákos kapus, s a laszti kicsorgott a kapufa mellett. Összességében megérdemelt győzelmet aratott a hazai alakulat.

Nem sok idejük lesz pihenniük a Maros-mentieknek: május 1-jén, szerdán, a márciusi havazás miatt elmaradt 15. forduló pótlásán Vecsésen lépnek pályára 17 órától.

Labdarúgó NB III Alföld csoport 21. forduló:

Makó FC – Üllő SE 2-0 (1-0)
Makó, 200 néző. Vezette: Mihálik (Viczián, Czirbuly)
Makó: Czirbus – Halász, Varga Cs., Kalász, Horváth G., Kohajda (Tóth Z. 72′), Siket, Puskás, Tóth T. (Tóth A. 40′), Bány (Bakos 78′), Schreiber. Szakmai igazgató: Kolozsvári János.
Üllő: Magyar Á. – Hamza (Simon Zs. 64′), Farkas T., Borbély, Várkonyi, Minárik, Vizi (Elek 59′), Gál, Hollauer, Lukács, Poncok. Vezetőedző: Peller Gábor.
Gól: Puskás (7′), Horváth G. (86′)
Sárga lap: Varga Cs. (19′), Kalász (30′), Tóth A (88′), ill. Borbély (53′).

Bány Tamás: “Teljesen megérdemelt a győzelmet arattunk, végig uraltuk a mérkőzést. Nem állunk meg, tesszük tovább a dolgunkat!”

Előző sztori

Labdarúgás: nagy harcban maradt alul a Mórahalom Vásárhelyen + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Törvényben rögzíthetik a rezsicsökkentést

Legutóbbi hasonló cikkek