Közélet

Kevesebb gáz fogyott az idei fűtési szezonban

Kevesebb gáz fogyott az idei fűtési szezonban

2013. április 23., kedd
Kevesebb gáz fogyott az idei fűtési szezonban

Az idei fűtési szezonban 7,32 milliárd köbméter gáz fogyott, a felhasznált mennyiség elmaradt a tavalyitól annak ellenére, hogy az idén a szezon április közepéig húzódott, míg az előző évben csak március 25-ig - derül ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) összesített adataiból.

A MEKH keddi közleménye szerint a gázellátás a téli időszakban zavartalan volt, a fogyasztást a hazai földgáztermelés, az import források, valamint a kereskedelmi tárolókban lévő földgázkészlet fedezte. A stratégiai gázkészlethez, amely 2006 óta szolgálja a fogyasztók biztonságát, nem kellett nyúlni. A fűtési szezon végeztével a múlt héten megkezdték a gáztárolók feltöltését. A fűtési szezon addig tart, amíg a napi középhőmérséklet három egymást követő napon nem emelkedik 12 Celsius fok, illetve egy napon 14 fok fölé. Az idén a fűtési időszak április közepéig, több mint 20 nappal tovább tartott, mint az előző évben, amikor - 2011. október 1. és 2012. március 25. között - az ideinél 250 millió köbméterrel több, 7,57 milliárd köbméter gáz fogyott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.