Kétszáz szegedi diák szavalta Radnóti versét

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

nemtudhatom1A Gábor Dénes Tagintézmény közel kétszáz diákja és oktatója szavalta el egy emberként Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét. Az április 11-én, 11 órakor tartott versmondással ünnepelte az iskola a költészet napját.

A Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Gábor Dénes Tagintézményének kétszáz diákja és számos oktatója sorakozott fel az iskola aulájában csütörtök délelőtt 11 órától. A költészet napját a diákok rendhagyó módon ünnepelték idén: tanáraikkal közösen szavalták el Radnóti Miklós egyik versét.

“Radnóti Nem tudhatom című versét szavalta el az iskola minden évfolyamából érkező diákok, a tanári kar jelentős részének támogatásával. Ez az egyik legszebb hazafias vers, szelíd hazaszeretetet sugall, összefogja az embereket. Jó volt látni, hogy iskolánk ilyen sok diákját megmozgatta” – mesélte Váradi Miklós Kornél, az iskola magyar-olasz szakos tanára. Eddig általában az osztálytermekben, irodalomóra keretén belül emlékeztek meg József Attiláról és a költészetről, ezen a módon egy kicsit közelebb kerülhetett a diákokhoz a poétika – tette hozzá.

A kétszáz diák szavalása egyedülálló az iskola történetében, egyben hagyományteremtő célja is van.

Default thumbnail
Előző sztori

Vélemény: Bankszámlanyitás Szerbiában – mennyi is az annyi?

Következő sztori

A Berlini Filharmonikusok trombitása tart mesterkurzust Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek