Kultúra

Kétszáz szegedi diák szavalta Radnóti versét

Kétszáz szegedi diák szavalta Radnóti versét

2013. április 12., péntek
Kétszáz szegedi diák szavalta Radnóti versét
nemtudhatom1

A Gábor Dénes Tagintézmény közel kétszáz diákja és oktatója szavalta el egy emberként Radnóti Miklós Nem tudhatom című versét. Az április 11-én, 11 órakor tartott versmondással ünnepelte az iskola a költészet napját.

A Szegedi Műszaki és Környezetvédelmi Középiskola és Szakképző Iskola Gábor Dénes Tagintézményének kétszáz diákja és számos oktatója sorakozott fel az iskola aulájában csütörtök délelőtt 11 órától. A költészet napját a diákok rendhagyó módon ünnepelték idén: tanáraikkal közösen szavalták el

Radnóti Miklós

egyik versét. "Radnóti Nem tudhatom című versét szavalta el az iskola minden évfolyamából érkező diákok, a tanári kar jelentős részének támogatásával. Ez az egyik legszebb hazafias vers, szelíd hazaszeretetet sugall, összefogja az embereket. Jó volt látni, hogy iskolánk ilyen sok diákját megmozgatta" - mesélte

Váradi Miklós Kornél

, az iskola magyar-olasz szakos tanára. Eddig általában az osztálytermekben, irodalomóra keretén belül emlékeztek meg

József Attiláról

és a költészetről, ezen a módon egy kicsit közelebb kerülhetett a diákokhoz a poétika - tette hozzá. A kétszáz diák szavalása egyedülálló az iskola történetében, egyben hagyományteremtő célja is van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.