Karate: Kőhegyi Zoltán megnyerte az Eb-kvalifikációt

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A -67 kilósok táborában a Tisza Volán SC színeiben versenyző Kőhegyi Zoltán hétvégi győzelmével a ranglista harmadik helyéről az elsőre ugrott. Az utolsó állomáson elért siker egyben a végső győzelmet is jelentette.

KohegyiZoltanPozsonyban került megrendezésre a magyar karate válogatott utolsó kvalifikációs versenye. A szegedi klubot hárman képviselték a megmérettetésen. A hölgyek -61 kg-os súlycsoportjában Lassingleitner Fruzsina első mérkőzését nyerte, majd a szlovákok üdvöskéjének számító Semaniková ellen maradt alul, és végül a harmadik helyen zárt. A férfiaknál Höning Alexandernek múltkori győzelme és a magyar bajnoki bronza után most nem sikerült a pontszerzés, így Fruzsinához hasonlatosan a második helyen végzett az összesítésben a -75 kilogramm alattiaknál.

A nap legnagyobb meglepetését Kőhegyi Zoltán okozta a -67 kg-ban, aki jócskán felborította a sorrendet. A szegedi versenyző a harmadik helyről vágott neki a pontszerzésnek. Remek versenyzéssel haladt előre, két nyertes mérkőzés után a döntőben a listavezető magyar Tadissi Yves Martial ellenében sikerült győznie 3-1 arányban, és ezzel egy csapásra két helyet ugrott előre, egy ponttal beelőzve konkurensét. A Tisza Volán SC versenyzője ezzel a szezon legjobb eredményét érte el kategóriájában, így ő szerezte meg a jogot arra, hogy képviselhesse hazánkat májusban a budapesti rendezésű Európa-bajnokságon.

Előző sztori

B. Nagy László: A víz és a lézer a fejlődés két iránya

Következő sztori

Vásárhelyen indult útjára a Harcos