Közélet

Hitler emlékére szerveztek volna túrát Pécsen

Hitler emlékére szerveztek volna túrát Pécsen

2013. április 20., szombat
Hitler emlékére szerveztek volna túrát Pécsen

Tizennyolc ember ellen indított eljárást a rendőrség egy Adolf Hitler emlékére szervezett túrával összefüggésben szombaton Pécsen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség internetes oldalán.

A közlemény szerint a rendőrök a Pax Hungarica Mozgalom által meghirdetett esemény szervezőivel és részvevőivel szemben intézkedtek a baranyai megyeszékhelyen, egy Kálvin utcai parkoló melletti füves területen. Ennek során tizennyolc embert, köztük négy fiatalkorút igazoltattak, átvizsgálták a ruhájukat, csomagjaikat, majd garázdaság elkövetése miatt előállították őket a pécsi rendőrkapitányságra. "A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a leghatározottabban fellép minden olyan magatartással szemben, amely a közrendet, közbiztonságot, valamint az állampolgárok jogait sérti vagy veszélyezteti" - olvasható a közleményben. Április 20-a

Adolf Hitler

születésnapja. A náci diktátor, a Harmadik Birodalom vezére 1889-ben ezen a napon látta meg a napvilágot az ausztriai Braunauban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.