Futsal: óriási csatában vesztett két pontot az UTC + VIDEÓ, FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

utc_szombathely12_gsNagy iramú, óriási csatát hozó mérkőzésen szerzett két pontot a Haladás az UTC otthonában. A Brinszky-legénységnek ez a két egység még nagyon hiányozhat a végén.

A találkozót a Telin TV április 24-én, szerdán 20.25-től tűzi műsorára!

Az UTC kötelező győzelemre készült a Szombathely elleni hazai derbin, ám a vendégek az első perctől kezdve nyomatékosították, nem tréfából utaztak sokszáz kilométert. Első akciójuknál 5 a 4 elleni játékra váltottak, s létszámfölényben járathatták a labdát, s ez meghatározó maradt végig a játékukra. Az UTC szurkolói, a csapat mérkőzéseit figyelemmel követők megszokhatták: ilyenkor előtérbe lépnek a csapat mesterlövészei, s messziről veszik be az ellenfél üres kapuját – ám ezúttal elmaradt a gólparádé. Igaz ugyan, hogy a 4. percben Koncz Zsolt bődületes, csaknem félpályás lökete a felsőlécről a hálóba vágódott, s még csak nem is volt üres a kapu, ám a folytatásban a vendégek hatalmas iramot diktáltak, amit felvett a Brinszky-alakulat, s a kapkodós játék közepette nem csak a távoli kísérletek maradtak ki, de a kapu előtti szituációkban is alig-alig sikerült egy-egy jó lövést elereszteni. Bár mezőnyfölényben játszott a hazai csapat, a Haladás egyre fegyelmezettebben jártatta a labdát támadásban, s az első félidő hajrájában egy szép kényszerítő során épp a megkülönböztető mezben játszó Horváth Péter passzát lőtte a kapuba Halmos Máté, ezzel kiegyenlítve – a végig remeklő, bravúrok sorát bemutató, s támadásban is gyakran felfutó hazai hálóőr, Tombácz Róbert tehetetlen volt (1-1). Fordulás után mit sem változott a játék képe, Brinszky Adrián időkéréssel sem tudta felrázni csapatát, a talán még masszívabbá váló Hali-védelmet nem sikerült eredménnyel átjátszani, s ha nagy ritkán mégis, akkor is elakadt a labda egy védő lábában, vagy Kajáry kapusban. Tombácz folytatta bravúrjai sorát, fontos szituációkban mentette meg kapuját a vendégekkel szemben, s úgy tűnt, Juhász Imre remek kontra végén szerzett góljával átszakadhat végre a gát (2-1). Ám nem ez történt, a vendégek nem rendültek meg, továbbra is erőltették a létszámfölényes játékot, amely a 35. percben egy belőtt labda után vezetett eredményre, amint Horváth Péterről a hazai hálóba került a játékszer (2-2). Az utolsó percekben sem hagyott alább az őrült rohanás, mindkét fél már-már hősiesen védekezett a másik rohamaival szemben, ám újabb gól nem született. Maradt a 2-2-es eldöntetlen, ami összességében véve igazságos, ám a szegedi drukkereknek fájhat a szíve az elvesztett két pont miatt.

Különösen azért, mert a bronzéremért vívott versenyfutásban könnyen lemaradhat a közvetlen rivális Bikákkal és Aramissazal szemben az újszegedi alakulat: igaz ugyan, hogy most a 4. helyen áll a csapat e döntetlennel, ám következő hétfőn 19.30-tól Berettyóújfaluban kellene bravúros győzelmet aratni, a már szinte biztos ezüstérmes Mezei felett.

Férfi futsal NB I Felső-ági rájátszás 5. forduló:

UTC Futsal Team – Swietelsky-Haladás VSE 2-2 (1-1)
Szeged, újszegedi sportcsarnok, 300 néző. Vezette: Viczián, Takács, Flinta.
UTC: Tombácz – Trucz, Hernády, Fülöp, Puskás. Csere: Koncz, Szentes-Bíró, Pataki, Juhász, Hegyesi, Dürgő, Béry (kapus). Edző: Brinszky Adrián.
Haladás: Kajáry – Bagó, Czeglédi, Halmos, Jáger. Csere: Bogyó, Schimmer, Egle, Horváth P., Joó. Vezetőedző: Horváth Levente.
Gól: Koncz (4′), Juhász (29′), ill. Halmos (16′), Horváth P. (35′).
Sárga lap: Halmos (40′).

Brinszky Adrián: “Kötelező győzelemre készültünk, ám az ellenfél taktikus, ütemtelen játéka megkeserítette az életünket. Nem találtuk a saját játékunkat, ráadásul minden bejött nekik, így csak egy döntetlenre voltunk jók.”

Az UTC második góljának szerzője, Juhász Imre értékeli a találkozót a SZEGEDma TV HD-videóján:

További eredmények:

MVFC Berettyóújfalu – Rába ETO FC 2-7 (1-3)
Gödöllői Bikák/Vasas Phiten – Colorspectrum Aramis 1-3 (1-1)

A férfi futsal NB I Felső-ági rájátszás jelenlegi állása:

# Név MSZ GY D V LG KG GK P
1. Rába ETO FC 25 24 0 1 179 40 139 72
2. MVFC Berettyóújfalu 24 17 2 5 107 63 44 53
3. Colorspectrum Aramis 24 13 4 7 103 76 27 43
4. UTC Futsal Team 25 11 6 8 97 99 -2 39
5. Gödöllői Bikák/Vasas Phiten 25 13 2 10 91 95 -4 38
6. Swietelsky-Haladás VSE 25 9 2 14 101 130 -29 25

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE!

40′ Az ultrák szakadatlan szurkolnak az első perc óta, katlan hangulat ilyen kevesen is, de ezt is állja a Szombathely. Hegyesi Halmost szereli. nyomnak a vendégek 5 a 4 ellen. de elvétik az oldalberúgást. Trucz unta meg a tiki-takát, mellé. Halmos ziccerben kapja a kirúgást, de lök. halmos és Trucz vitája, de hamar szent a béke. Azért egy sárga Halmosnak. 7 mp. Tombi is fenn, 2 mp… Koncz messziről, blokk. Ennyi.

39′ Halmos szerez labdát, tologatja, majd futtából durrantja rá, Tombácz puszta kézzel! Bogyó a szöglet után, éppcsak mellé. Koncz szerez labdát, viszi, majd mellé gurít az üres kapunak. Meccslabda volt…

38′ Időt kér a Haladás. Jáger húzogat, Tombácz véd olyan tombáczosan kivetődve. A sok bába között elveszett a labda, pókfocizva hozza ki Hernády és Puskás elől a hatosról a Hali. Óriási ziccer marad ki ismét.

37′ 10 méterről balról Hegyesi szabadrúgása erősen be, Puskás feje előtt suhan el. Koncz teremti le Halmost. Megint labdát szerzünk, de nem tud se Koncz, se Hegyesi lövőhelyzetbe kerülni. Elképesztő, elkeseredett küzdelem – a gólért és a gól ellen!

36′ Kiszorítva Hegyesi bombáz oldalhálót. “Lőj egy gólt, még egy gólt!” – skandálják az ultrák.

35′ Időt kér Brinszky mester. Kétségbeesetten mentenek a vendégek, aztán Hegyesit vágják fel a félpályán. 1-1 a faultarány egyébként, alig állítják meg a játékot a sporik.

35′ GÓÓÓL… 2-2. Jáger a guriga után nagy erővel tüzel a hosszúra, ott áll Horváth, nehéz megítélni, hogy róla, vagy a kapufáról pattan be védhetetlenül. 2-2. Kőkemény csata.

34′ Bogyó bűvöli a bogyót a hatosunkon belül, két csel, lő laposan Tombi alatt, de a hazai kapus ráül!

33′ Trucz egy kijátszott akció végén Czeglédibe lő. Őrületes rohanás. Hernády lövését blokkolják, 4 másodperc múlva már ő tisztáz a túloldalon.

32′ Továbbra is fölényben passzolgat az UTC, de nehéz áthámozniuk magukat a fiúknak a szervezett szombathelyi védelmen.

31′ Bagó esik át a nagy rohanásban Tombáczon, ápolják a kapu mögött.

30′ Nagyon nyom az UTC, hatalmas az iram! Koncz lepattanója az ultráknál köt ki, önfeláldozó vendég blokk volt.

29′ GÓÓÓL!!! 2-1! Juhász Imre elveszti a labdát, de Koncz megtartja, aztán Hegyesinek balra, ő keresztbe vissza Juhásznak, aki átlövi a kapuson a labdát! 2-1!

29′ Hegyesi elől mentenek kétségbeesetten. Tombácz jön fel, labdát vesztünk, a vendégek is rágurítják, de Tombi visszaér. Tombácz revánsot venne egy kirúgással, mellé.

28′ Czeglédi nagy belőtt labdáját Halmos csaknem belövi a kapufához befutva. Aztán kezezést reklamál a hazai táűbor a vendégek hatosán belül, de a síp néma marad.

27′ Meddő a hazai fölény egyelőre. Trucz a kapus mellett a hatoson belül, jól jön ki rá a kapus, nem sikerül ellőni.

26′ Nehéz feltörni ezt a vasi reteszt. Talán most, szögletből. Trucz törte el az átívelt labdát messziről. Tombácz egy vétlen “hazaadást” fog, majd Dürgő a rövid alsóra céloz, Horváth vészkapulábbal ment szögletre.

25′ Járatjuk-járatjuk, eladjuk. Aztán letámadunk azonnal, így sikerül hibára kényszeríteni az ellenfelet. Fülöp nagy erővel belőtt labdája Hernádyt hasba találja, talán kéz is volt.

24′ Fülöp 15 méterről, Kajáryt meglepi, de véd a kapus. Tombácz lábbal hárít egy keresztben guruló lasztit. Puskás egyedül fenn, de úgy ítélik meg, helyet csinált magának.

23′ Koncz nem tud az üres kapura fordulni messziről, Hegyesit fellökik a cselek közben, de semmi, 3 az 1 ellen támadnak, kipasszolnák, de Tombácz visszaér. Hegyesi megy fel aztán, kapja az előreívelt labdát, csak a levegőben repüólve tud beleérni, éppcsak a rövid felső mellé továbbít. Aztán Hernády éles labdájára vetődik ki Kajáry.

22′ Fülöp lefutja Halmost, de így is szöglet már. Aztán az UTC hozhatja. Puskás szépen ment az induló Halmos elől.

21′ Az UTC kezdi a második félidőt. Hegyesi harcol ki egy kornert. Tombácz fenn, de a keresztlabda kimegy, szalad vissza. Aztán labdavesztés után Kajáry is.

SZÜNET!

20′ Trucz távoliját szedik le. Dürgő csaknem labdát lop, üres kapujukhoz szorítják a mieink a két védőt. Aztán csak kihozzák. Tombié a labda, ketten állnak elé, kétségbeesetten mentenek. Aztán Trucz nagy bombája, véd Kajáry, szép ismétlés kapásból Herótól, fölé, ez a vége az első félidőnek.

19′ Mindkét csapat nagyon fegyelmezetten védekezik. A mieink játszanak fölényben, de néha nagyon elkapja őket a hév, és jönnek a pontatlanságok támadásban.

18′ Horváth lő kapura, Tombácz repül és véd. Időt kér a Hali. Kemény meccs! Labdaszerzés, Szentes-Bíró méri fel a távolságot, mellé lő. Aztán jól blokkol a következő vendég attaknál. Dürgő emelint be egy lasztit Trucznak, Kajáry ment előle. Aztán Trucz ment egyet a lelátóra.

17′ Szöglettel jöhetnek a vendégek. Két kapus a szegedi kapuban, az egyik vész- a másik Tombácz. Hullám pálya, nagyon gyorsan fordulnak a felek, egy-egy labdaszerzés, -vesztés után.

16′ Halmos iramodik meg, Koncz csúszik be, fault. Jáger szabadrúg 10 méterről.

16′ GÓÓÓL… 1-1. Horváth és Halmos kényszerítőzik a kapunk torkában, Halmos bevágja… 1-1.

16′ Továbbra is az 5 a 4 elleni játékot gyakorolja a Hali.

15′ Hegyesi labdája perdül fel, szöglet. Tombácz ismét fenn, besegít a járatásba. Koncz távolról, szöglet. Tombi ismét fenn, Koncznak gurít, nagy lövés, oldalt megy ki.

14′ Koncz próbált Hegyesinek bepasszolni középre, de mentenek. Aztán Ballackot a középpályán fellökik, ez a 4. fault a vendégeknél. Hegyesi és Puskás szépen kipasszolgatnak mindenkit, a kaput is, Puskás végül estében keresztbe gurít el az üres kapu előtt… Tombácz véd könnyedén, aztán nem tud kapura lőni, takarja Horváth. Időt kér Brinszky Adrián.

13′ Tempós meccs, nincs megállás. Fülöp helyben sazmbája, többször lőhetne, végül kihúzzák a lábát. 11 méterről Koncz lőheti a szabadrúgást, Puskásnak gurít le, éppcsak mellé.

12′ Puskás ment volna, de fellökik. Gyors szabadrúgás után szöglet. Körbejártja a labdát az UTC, nem sikerül belőni középre. Halmos kiszorítva, Puskás blokkolja. horváth Péter centikről centikkel mellé.

11′ Kavargatnak a hatosunkon, Jáger lő, Tombácz véd. Fülöp keresztbe, Hernády erővel lő be, de nem ér el Truczhoz.

10′ Pataki Sándor futtából épp csak a rövid felső mellé bombáz. Ismét: Kajáry le, Horváth Péter be.

9′ Tombácz pregészpályás kísérlettel, plafont ér. Jáger lapos löketét Tombi tornázza ki a hosszú alsó elől, a kipattanóba Juhász nyúl bele, nem lehet ismételni.

8′ Pataki, Juhász, Hernády, Trucz benn a hazaiaknál. letámad az UTC. Hernády kezére pattan a labda egy ellentámadás közben. 16 méterről jön a vendégek szabadrúgása. Juhász messziről laposan az üres kapura, most is Jáger biztosít hátul.

7′ Szentes-Bíró lop egy labdát, kapura célozza 30-ról, Jáger ér vissza éppcsak, kiteszi szögletre. A hatosról jöhet UTC-szabadrúgás, a sorfal beáll a kapuba, Koncz a blokkba bombáz.

6′ Szentes-Bíró Tamás lő el keresztbe. Bogyó szélről, lábbal véd Tombácz, sokadszor élteti a B-közép.

5′ Dürgő aztán elesik egy cselben. Majd egy védés után távolról kapura tett labda, mellé. Tombácz is előre jön támadásban, jó ki nyíltsisakos csata lehet ebből!

4′ GÓÓÓL!!! 1-0! Aztán Dürgő labdáját Koncz a középpályáról durrantja rá, egyenesen a felsőlécre, onnan meg a hálóba pattan, Kajáry csak nézi, nem is tehet mást! 1-0!

4′ Dürgő Csikar-szögből oldalhálót lő.

3′ Halmos Máté futtából, Tombácz véd lábbal. Védekezésben jön vissza Kajáry. Fülöp középre perdítése után a kapusé a labda. Jáger kétszer, egyszer simán, egyszer a kipattanóból visszatett labdát, előbb Tombi véd, aztán mellé.

2′ Horváth Péter öltött megkülönböztetőt. Fülöpé az első távoli kísérlet 30 méterről, mellé. Érdekes kis meccs elé nézünk…

1′ A Hali kezdi a meccset. Trucz máris helyzetben középen, de nem tud kapura fordulni. Aztán Fülöp lő távolabbról, véd Kajáry. És átváltanak 5 a 4 elleni játékra.

19.05: No, de fordítsuk komolyra a szót, jönnek a bemutatások, Jáger Sándor is megigazítja csapatkapitányi karszalagját. A mieinknél megszokott módon Trucz Zsolt a cséká. Zúgnak már a dudák, pereg a dob a hazai névsornál. Akkor vágjunk is bele…

19.00: Befutott a Hali is, tiszta zöldben játszanak a vendégek. A teljesség kedvéért: Tombácz és Béryx kapusok bordó-feketében, a vendégeknél Kajáry rózsaszín-szürke-feketében védenek, a bíró sporttársak pedig borussziadortmundosra vették a figurát, sárga-feketében fújják a sípot…

18.55: Véget ért a melegítés, lassan következnek a bemutatások! Kissé családias a légkör, de azért szállingóznak a nézők, és egy maroknyi hazai B-közép is hangolja már a dobokat. A mieink tiszta fehérben fognak játszani, az ellenfél még nem tért vissza az öltözőből.

18.40: Ismét kigyúltak a hétfő esti fények a hétfő esti futsalra! Visszavágni a Haladásnak! – ez lehetne az UTC jelszava ma este. A csapatok a pályán, megy a melegítés.

A találkozó elé:

Más-más célokkal vág neki a két együttes a hétfő esti összecsapásnak. Miközben a Győr pénteki, berettyóújfalui 7-2-es győzelmével bebiztosította negyedik bajnoki címét, s a bihariak 2. helyezése is alig-alig megingathatónak tűnik, a dobogó 3. fokáért az Aramis, a Gödöllő és az UTC egyaránt versenyben van. A 6. helyen tanyázó Haladás ugyanakkor már nem tud beleszólni ebbe a küzdelembe, lévén korábban elvettek egy győzelmet és további egy pontot is tőlük, s 24 egységükkel már behozhatatlanul le vannak maradva a fent mellett triótól. Lehetnek azonban a mérleg nyelve, hiszen az említett három csapatból bármelyikkel szemben szereznek ponto(ka)t, az akár a dobogóról is lecsúszhat. A Bikák ezt már megtapasztalták, lévén a rájátszásbeli eddigi egyetlen Hali-diadal épp velük szemben született. Az UTC-nek is van miért óvakodnia a szombathelyiektől, hiszen a bajnoki rajton idegenben aratott diadalért a veretlenség elvételével törlesztettek a vasiak Újszegeden, majd azután a magyar kupa elődöntőjében is diadalmaskodni tudtak.

A 19 órakor kezdődő, az UTC számára létfontosságú találkozón van tehát miért törlesztenie Brinszky Adrián alakulatának!

Előző sztori

A hazai blues legendás alakja az IH Rendezvényközpontban

Következő sztori

Harry herceg házasodna, barátnője még nem