Közélet

Fidesz: a nyugdíjak ügyében a baloldalnak kell elszámolnia!

Fidesz: a nyugdíjak ügyében a baloldalnak kell elszámolnia!

2013. április 16., kedd
Fidesz: a nyugdíjak ügyében a baloldalnak kell elszámolnia!
zsigorobert_mti_it

A Fidesz szerint nyugdíjak ügyében a baloldalnak kell elszámolnia és a nem a mostani kormánynak, amely az elmúlt három évben stabilizálta a magyar nyugdíjrendszert - reagált a fideszes Zsigó Róbert kedden a szocialista Korózs Lajos kijelentéseire.

Korózs Lajos

, az MSZP elnökségi tagja sajtótájékoztatóján arról beszélt: ha a kormány nulla forinttal indítja el az egyéni nyugdíjszámlákat az állami rendszerben, akkor beismeri, hogy "meglopta az embereket".

Zsigó Róbert

, fideszes országgyűlési képviselő sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta: a nyugdíjak ügyében a baloldalnak van válaszadási kényszere, hiszen a Gyurcsány-Bajnai-korszakban törölték el a 13. havi nyugdíjat, ekkor csökkentették 8 százalékkal az induló nyugdíjak összegét és ekkor játszották át külföldi kézben lévő magánnyugdíj-pénztárakba az emberek pénzét. Hozzátette: a 2010-es kormányváltáskor minden harmadik forint hiányzott a nyugdíjkasszából, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy a postás egyáltalán ne vigyen nyugdíjat az idős embereknek. Szerinte ehhez képest az elmúlt három évben a kormány stabilizálta és biztonságossá tette a magyar nyugdíjrendszert. Jobb lenne, ha a Gyurcsány-Bajnai korszak emberei nem minket vádolnának ilyen lépésekkel, hiszen ők tették majdnem teljesen tönkre a magyar embereket - fogalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.