Közélet

Csökkent a belvízzel borított terület az Alsó-Tisza vidékén

Csökkent a belvízzel borított terület az Alsó-Tisza vidékén

2013. április 12., péntek
Csökkent a belvízzel borított terület az Alsó-Tisza vidékén

Az elmúlt napokban több mint 10 százalékkal, 35 600 hektárra csökkent a belvízzel borított terület az Alsó-Tisza vidékén - tájékoztatta a regionális vízügyi igazgatóság pénteken az MTI-t.

Kozák Péter

védelemvezető közölte, az igazgatóság területén egy belvízvédelmi szakaszon harmad-, öt szakaszon másod-, két szakaszon pedig elsőfokú készültség mellett folyik a védekezés. Az igazgatóság harminc üzemelő szivattyútelepe közül 26 másod-, illetve harmadfokú készültség mellett 24 órás üzemben működik, a berendezések csütörtökön négymillió köbméter vizet emeltek át a befogadókba. Hét önkormányzatnál folyik belvízi védekezés, Székkutason másod-, a többi településen elsőfokú készültség mellett. A belvízi védekezésben az igazgatóság csaknem négyszáz munkatársa vett részt. A Tisza alsó szakaszának vízállását a Közép-Tiszáról érkező árhullám kezdi alakítani, a Körös és Maros hatása egyre csökken. Az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság működési területén 78 kilométeren első, 154 kilométeren másod, 21 kilométeren - a Hármas-Körös öcsöd-kunszentmártoni térségében - harmadfokú árvízvédelmi készültség van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.