/

Tovább árad a Tisza – hét végétől víz boríthatja a szegedi rakpartot + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Folyamatosan árad a Tisza Szegednél, a rakpart lépcsői közül már csak négy-öt látszik ki a vízből. A meteorológiai előrejelzések felmelegedést mutatnak, így lehetséges, hogy a hét végétől víz alá kerül a Huszár Mátyás és az alsó rakpart.

„Az Alsó-Tisza áradása lassuló tendenciát mutat. Ebben most a Maros apadásának van döntő szerepe, melynek következtében Szegednél a vízszintemelkedés átmenetileg meg is állt. A következő napokban a lassú áradás itt is, és a folyó fentebbi szakaszán is folytatódik. A felső-tiszai árhullám tetőzéséből kiindulva az Alsó-Tisza tetőzése a hét végén várható, Szegednél a rakpart útfelülete alatti vízállással számolunk” – tájékoztatott Kozák Péter, az Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (ATI-VIZIG) vezetője.

Megtudtuk, az alsó, illetve a Huszár Mátyás rakpartot 580 centiméteres vízállásnál önti el a víz. A meteorológiai előrejelzés felmelegedést, hóolvadást valószínűsít a hét folyamán, ezért a vízállás a hét végétől a rakpart szintje fölé is emelkedhet az ATI-VIZIG tájékoztatása szerint.

no images were found

Előző sztori

Lovassy Esték – Az „isteni részecske” felfedezéséről a Telinen

Következő sztori

Martonyi: Többet kell foglalkoznunk Európával + FOTÓK