Thürmer Szegeden: Ki a NATO-ból, ki az EU-ból! + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

1848 tanulsága, hogy az ország fejlődésének záloga a nép függetlensége – mondta Szegeden, a Munkáspárt ünnepi megemlékezésén Thürmer Gyula. A párt elnöke szerint a jelenlegi irány nem vezet sehová, az országnak a saját útját kell járni.

Hódmezővásárhely után csütörtök délután Szegedre is ellátogatott Thürmer Gyula, a Magyar Kommunista Munkáspárt elnöke, aki a mostoha időjárás miatt a tervezettnél rövidebben emlékezett meg az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hőseiről. A Klauzál téren összegyűlt szimpatizánsainak tartott beszédében Kossuth, Petőfi és a 13 magyar tábornok érdemei mellett a politikus kiemelte a magyar parasztság és a munkások összefogását is, akik nélkül a szabadságharc nem teljesedhetett volna ki. “Ha a szükség úgy kívánja, a társadalomnak egyesült erővel kell kiállnia önmagáért. 1848 tanulságait nem szabad elfelejtenünk: az ország fejlődésének záloga a nép függetlensége, gyarmatként, idegen hatalmak szolgálatában nincs előrelépés” – hangsúlyozta Thürmer Gyula.

Ajándékba jobb életet nem kapunk

A politikus szerint az ország jelenlegi helyzete sok hasonlóságot mutat a forradalom idején fennállóval: válságban van Magyarország és az Európai Unió is, a vezetés pedig nem képes érdemi lépéseket tenni a változás irányába. Az emberek lassan ráébrednek, hogy a kormányok váltogatása nem hoz megoldást, a népnek kell együttes erővel kiállni érdekeiért. Míg a terheken közösen kellene osztoznunk, a bankok a rájuk kiszabott adót az átlagemberen hajtják be, az EU és a NATO szövetségeseként pedig világszerte részt veszünk kormányok megdöntésében és megszálló hadműveletekben. A munkáspárt elnöke az unióból és az Észak-atlanti Szerződésből való távozásunkat sürgette: szerinte az országnak a saját útját kell járnia. “Ajándékba jobb életet nem kapunk, nekünk kell tenni érte. A mi dolgunk, hogy március 15-én figyelmeztessük erre az embereket” – mondta Thürmer Gyula. A szegedi szimpatizánsokat egyben biztatta: ajánlásukkal támogassák a Munkáspártot, hogy a 2014-es választásokra a régióban is jelöltet állíthasson ki.

Az ünnepi beszédet követően Szántó Péter, a párt fiatal szimpatizánsa szavalta el Illyés Gyula egyik versét, majd a párt képviselői megkoszorúzták a téren Kossuth Lajos szobrát.

no images were found

Előző sztori

Kosárlabda: csütörtök este megkezdi a rájátszást a Kosársuli

Következő sztori

Felesleges babadolgok