Közélet

Tavaszt köszöntöttek a szegedi hátrányos helyzetű fiatalok + FOTÓK

Tavaszt köszöntöttek a szegedi hátrányos helyzetű fiatalok + FOTÓK

2013. március 29., péntek
Tavaszt köszöntöttek a szegedi hátrányos helyzetű fiatalok + FOTÓK

A havas reggel ellenére a szegedi Motiváció Hallgatói Mentorprogram március 22-én tavaszköszöntő bulit szervezett mentoráltjai számára. Capoeira-bemutató, kézműves foglalkozás és cheerleader-fellépés is szerepelt a programok között.

A változatos program között szerepelt

Lucz Roland

és capoeira csapatának fergeteges bemutatója. A bemelegítés és néhány lépés elsajátítása után dalokat tanulhattak a gyerekek és kipróbálhatták a hagyományos hangszereket, az atabaque-ot, a reco reco-t és a berimbau-t. A kézműves foglalkozáson virágokat készíthettek az ügyes kezű érdeklődők, a vetélkedőn pedig a zene és a tánc témájában mérhették össze tudásukat a csapatok. A lányokat a „csajzug” várta, ahol a fodrászkodás, sminkelés és körömfestés mellett Bogi boszi jóslatait hallgathatták meg a jövőjükre kíváncsiak. A program sikerességét bizonyítja, hogy délutánra kisütött a nap, így a fiúk kedvenc sportjuknak, a focinak hódolhattak. A programot azEHÖK SE Cheerleader lánycsapata zárta látványos emelési elemekkel tarkított bemutatójával.

A Motiváció Hallgatói Mentorprogram 2007 óta segíti halmozottan hátrányos helyzetű tanulók fejlődését egyetemi hallgatók segítségével. Jelenleg négy általános iskolában működik a program Szegeden és Hódmezővásárhelyen a Motiváció Oktatási Egyesület koordinációjában. További információt a mentorprogram

facebookos oldalán

olvashat!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.