Gazdaság

Tavaly több ásványvíz fogyott

Tavaly több ásványvíz fogyott

2013. március 16., szombat
Tavaly több ásványvíz fogyott

Egy átlagos magyar háztartás évente mintegy 330 liter ásványvizet fogyaszt, tavaly 1,3 százalékkal nőtt az eladott mennyiség - közölte a GfK piackutató.

A GfK napi fogyasztási cikk vásárlásokat nyomon követő háztartáspanelének adatai szerint - a 2011. évi csekély mennyiségi visszaesést követően - tavaly ismét nőtt az ásványvíz-értékesítés, mennyiségben 1,3 százalékkal, értékben közel 8 százalékkal. A forgalomból egyre nagyobb arányt képviselnek az olyan termékek, mint az ízesített vizek, emellett a gyártói márkák súlya is növekedett a kereskedelmi láncok termékeivel szemben. Az ízesített ásványvizek tavaly az eladott ásványvíz mennyiségének 5 százalékát adták, viszont ebből származott a bevétel 10 százaléka. Az értékesítésben emelkedett a viszonylag magasabb árszinttel dolgozó - független és lánchoz tartozó - kisboltok szerepe, miközben a hipermarketek piaci részesedése csökkent, a szupermarketeké és a diszkontláncoké pedig stagnált.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.