Sport

Rövidpályás gyorskorcsolya: Jászapáti Petra aranya

Rövidpályás gyorskorcsolya: Jászapáti Petra aranya

2013. március 4., hétfő
Rövidpályás gyorskorcsolya: Jászapáti Petra aranya

A hétvégén rendezték a lengyelországi Elblag városában a Duna Kupa harmadik, egyben utolsó fordulóját, ahol a tét a junior Európa Kupára való kijutás volt. A Szegedi Korcsolyázó Egyesületből két válogatott versenyző, Jászapáti Petra és Somodi Máté vett részt a megmérettetésen.

"

Jászapáti Petra

1500 méteren 4. helyen zárt, amely biztató volt a rövidebb távok előtt ugyanis bíztam Petra gyorsaságában. Ez be is jött: 500 méteren 2., 1000 méteren pedig 1. helyet szerzett, így összetettben is aranyérmet vehetett át, és részt vehet a két hét múlva megrendezésre kerülő junior EK-n" - közölte a SZEGEDma.hu-val

Szabó Krisztián

az SZKE edzője. Mint hozzátette,

Somodi Máté

mindhárom versenytávon B döntőbe verekedte magát, ami nagyszerű teljesítmény tőle, s összetettben a 9. helyen zárt. "Sajnos a korábbi fordulókon ő nem vett részt, így nem tudta magát kvalifikálni a junior EK-ra, pedig a jelenlegi formájában megérdemelte volna" - értékelte tanítványa teljesítményét a tréner. Közben a felnőtt magyar válogatott gőzerővel készül a hétvégén Debrecenben megrendezésre kerülő világbajnokságra. A csapat tagja a szegedi téli olimpikon

Lajtos Szandra

is, akit valószínűleg a váltóversenyben láthatunk majd. A verseny péntektől vasárnapig tart a debreceni Főnix csarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.