Kultúra

Ottlecz Anna akvarellkiállítása Dorozsmán

Ottlecz Anna akvarellkiállítása Dorozsmán

2013. március 12., kedd
Ottlecz Anna akvarellkiállítása Dorozsmán

Ottlecz Anna amatőr festőművész első akvarellkiállítása nyílt meg a kiskundorozsmai Petőfi Sándor Művelődési Házban március 8-án.

Az alkotó Békéscsabán született, a sors azonban Szegedre sodorta: orvosi diplomáját Szegeden vehette át. 1979-ben ösztöndíjasként dolgozhatott az USA-ban először, majd a houstoni tudomány egyetemen és a Texas orvosegyetemen oktatott. Fő kutatási területe a cukorbetegség okozta látásvesztés, illetve látáskárosodás biokémiai háttere. 1991-től amerikai állampolgár. Autodidakta festőnek tartja magát, aki hálásan emlékezik a tanáraitól kapott kezdeti instrukciókra, a gyermekkori sikerekre (városi kiállítás), később a múzeumlátogatások és írott anyagok adta élményekre. Egy-egy korábbi próbálkozás (1987, 1994) után megszületett az elhatározás, hogy nyugdíjas éveiben nyúl újra ecsethez, amikor bőségesen rendelkezik szabadidővel. A jelenlegi kiállítás ezen utóbbi időszak alkotásainak első bemutatása, amit az alkotó csak nagyon kedves, de ugyanakkor stimuláló szórakozásnak tart. A kiállítást

Telegdy Gyula

akadémikus, egyetemi tanár, az alkotó korábbi főnöke nyitotta meg, aki elmondta, hogy nagyon meglepődött, amikor Anna sok év után ezzel a feladattal kereste meg. Jó volt találkozni a régi kollégákkal, akik előtt most először nem, mint kutató, hanem mint művésznő mutatkozhatott be. A kiállítás megtekinthető március 29-ig a művelődési ház nyitva tartási idejében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.