Írjon nekünk
Gazdaságvédelmi akcióterv

Sport

Női labdarúgás: már 6. helyen a SZAK! + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Nagyon fontos idegenbeli győzelmet aratott Csepelen a Szegedi AK női labdarúgócsapata az NB I alapszakaszának hajrájában. Szil Tündéék diadalukkal feljöttek a felsőházat jelentő 6. helyre!

Dacára a metsző hidegnek és szélnek, a kezdő sípszót követően a SZAK lépett fel kezdeményezőbben, letámadták az ellenfelet, hogy hibára kényszerítsék őket. Előbb Szalai Ágnes tört be a 4. percben három ember között a tizenhatoson belülre, de kissé elhamarkodottan lőtt, így helyzete kimaradt. A 6. percben Papp Dorina szerzett labdát a tizenhatos előterében, majd miután tolt egyet rajta, óriási lövést eresztett meg 16 méterről – a játékszer a kapufán csattant. A 20. percben Szil Tünde kapott egy passzt középen, majd a kaputól 22 méterre, lövésre szánta el magát, de lökete elkerülte a “ketrecet”. A 28. percben Miklós Gabriella ívelte be a labdát jobbról, de a jól érkező Zimányi Kovács Anikó elől a hazai kapus az utolsó pillanatban kipöckölte azt. A beívelt szögletre Papp Dorina érkezett, de a veszélyes labdát leszedte a fejéről a csepeli portás.


A 29. percben Szil ütötte be pontosan üres területre a labdát, amelyre a válogatottban a közelmúltban debütáló Zimányi Kovács érkezett nagy lendülettel, majd a kifutó kapus mellett szép mozdulattal, külsővel elpörgette a labdát, megszerezve ezzel a vezetést a vendégeknek (0-1). Rá két percre Lévai Nikolett fejelt rá nagy erővel egy beadást, azonban a jól helyezkedő hazai kapus kiütötte a játékszert. Két perccel később Szil tört be a tizenhatoson belülre, két védő között megtolta a labdát, mire egyikük utánanyúlt, de az egyértelmű buktatás ellenére a játékvezető tovább engedte a játékot. Az ellenakcióból Nagy-Peti Kitti veszélyeztetett a másik oldalon, miután két védőn átcselezte magát, majd lendületből megcélozta a bal alsó sarkot – a hazai kapus Földesi Lilien időben leért a labdáért, és bravúrral védett. A 36. percben ismét a BNLC veszélyeztetett – a jobb oldali beadást a vendégkapus öklözte ki a mezőnybe. A 45. percben Zimányi Kovács futott el a bal szélen egy pontos indítással, majd egy ügyes csellel becsapta védőjét, beadta a labdát, amelyre Papp érkezett jó ütemben, de derékmagasságból valamivel mellé fejelt.


A második játékrész is szegedi rohamokkal indult. Előbb Szalai veszélyeztetett, de a kapus által csínből kirúgott labdát lefülelve állított rajta egyet, így a védők szorításában már nem sikerült eltalálnia 15 méterről az üres kaput. Az ellenakciónál Földesi jött ki söprögetőként a kapujából, és kirúgta oldalra a veszélyes indítást. A 60. percben Zimányi Kovács cselezte át magát két emberen a középpályán, de lövése elakadt a keresztező Sándor Zitában. A 68. percben Lipták Lilla szerzett labdát a jobb oldalon, amelyet ügyesen bepasszolt középre Zimányi Kovácsnak, aki a rárontó védőket megelőzve kiütötte azt a baloldalon érkező Nagy Dzsenifernek, aki a hazai kapus kezébe emelt. A 70. percben Miklós jobb oldali beívelésére ismét Nagy érkezett, de 10 méterről leadott lövését magabiztosan védte a hazai kapus. A 72. perben Zimányi Kovácsot buktatták egy cselsorozat végén a kaputól 23 méterre, de ezt követően a megítélt szabadrúgást a sértett erőből fölé lőtte.


A 77. percben 25 méterről, bal oldalról szabadrúgáshoz jutott a BNLC. Nagy-Peti állt a labda mögé, és jól eltalált, léc alá tartó lövését a csereként beállt Hargas Annamária már nem háríthatta (1-1). A nem várt egyenlítés meghozta a hazaiak játékkedvét, így feljött a BNLC, amely most már vérszemet kapva, a győzelem reményében támadott, nyílt sisakos küzdelemre kényszerítve a mieinket – mindkét együttesnek szüksége lett volna mindhárom pontra. Az így kialakuló adok-kapokból a SZAK jött ki győztesen, mert a hajrában sikerült kicsikarnia a győzelmet jelentő gólt. Egy kontrából Zimányi Kovács Anikó – kihasználva a védelem óriási labdakezelési hibáját – kilépett, és a kétségbeesetten kifutó Belényi Anna fölött a hálóba emelt (1-2). A hátralévő néhány percben a SZAK már rutinosan tartotta a labdát, így a hazaiaknak nem volt esélyük az egyenlítésre.


Összességében elmondható, hogy a sok ütközéssel tarkított mérkőzésen ugyan mindkét részről akadozott a játék, azonban a Szeged – néhány perctől eltekintve – végig uralta a meccset, lényegesen több helyzete volt, így nem lett volna meglepetés a nagyobb különbségű győzelem sem. A vendégek azonban sok esetben pontatlanok voltak a kapu előtt, így maguknak tették nehézzé a mérkőzést. Ezzel a győzelemmel azonban feljöttek a 6. helyre, és saját kezükbe vették a sorsukat a felsőházi tagságért vívott küzdelemben. Szombaton 15 órától a Nagypáli ellen hazai pályán – kis szerencsével – ezt már be is biztosíthatják a szegedi lányok.

Női labdarúgó NB I 16. forduló:

BNLC-Csepel – Szegedi AK 1-2 (0-1)
Budapest, Csepel SC Stadion, 100 néző. Vezette: Almási (Tóth Sz., Bodor)
BNLC: Belényi – Sándor, Beke (Sovák 87′), Nagy-Peti, Fóris, Rőhberg, Vachter, Varga N., Dancs, Lengyel, Kovács K. Technikai vezető: Solymos Krisztina.
SZAK: Földesi (Hargas 55′) – Miklós, Kardos, Boros, Harcel, Szalai, Szil (Patocskai 88′), Lévai, Zimányi Kovács, Papp (Nagy Dzs. 55′), Lipták (Vékes 80′). Vezetőedző: Cserenkó Szabolcs.
Gól: Nagy-Peti (77′), ill. Zimányi Kovács (30′, 87′).
Sárga lap: Dancs (70′), ill. Papp (42′), Kardos (61′).

Cserenkó Szabolcs: “Véleményem szerint egy alacsony színvonalú mérkőzésen, a jobb csapat nyert. Győzelmi kényszer alatt játszunk, mivel szeretnénk bekerülni a felsőházba. Az első félidőben eldönthettük volna a találkozót, de helyzeteinkből csupán egyet értékesítettünk. A második játékrész közepén egy szerencsés góllal egyenlített a BNLC, a hajrában viszont ismét eredményesek voltunk. Jobban bírtuk a végjátékot, mentek a lányok tisztességgel. Kiemelném a kétgólos Zimányi Kovács Anikót, illetve Boros Izabellát, akinek ezúton is nagyon sok sikert kívánok az életben, hiszen németországi munkavállalása miatt sajnos jó ideig nem számíthatunk rá a jövőben.”

További eredmények:

1. FC Femina – MTK Hungária FC 1-3 (0-2)
Astra-Bíró-Kert FC – Viktória Trend Optika FC 4-3 (3-1)
UTE Profisport – Hegyvidék SE 2-2 (1-1)

A női labdarúgó NB I jelenlegi állása:

Sport

Szeged-Csanád GA: Grumic marad, Kóródi távozik

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Több játékosától is megvált a Szeged-Csanád Grosics Akadémia.

Tovább olvasom

Közélet

A városvezetés tétlenül nézi, ahogy használhatatlanná válnak a focipályák

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Az alsóvárosi Szabadság téri és a petőfitelepi Füge sori focipályán is hódító hadjáratot tart a természet.

Tovább olvasom

Hírzóna

Szoboszlai Dominik lett a szezon legjobbja Ausztriában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

A magyar válogatott játékost a bajnokságban szereplő klubok vezetőedzői és a elnökei szavazatai alapján választották legjobbnak.

Tovább olvasom

Aktuál