Labdarúgás: parázs meccsen értékes mórahalmi diadal

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Folytatja nagyszerű tavaszi sorozatát a mórahalmi együttes, a Gyula után a Dabast is két vállra fektette a Csák Zoltán vezette legénység.

Két hét szünet után folytatódott a labdarúgó NB III Alföld csoport küzdelemsorozata. A kilencedik helyen álló Mórahalom szombaton az ötödik Dabast látta vendégül. Mindkét fél nagyszerűen rajtolt, hiszen az első tavaszi fordulóban Magyar Györgyék 2-0-ra verték odahaza a jó erőkből álló Gyulát, míg a vendégcsapat Üllőn diadalmaskodott 2-1-re. Lendületben lévő, jó formát mutató, szervezett, a támadófocit preferáló együttesek csaptak össze a Homokhátságon azzal a céllal, hogy begyűjtsék a három pontot.

A mórahalmi műfüvön az első félidőben a nagyszerűen futballozó hazaiak uralták a játékot, sok rövid passzal sikerült állandó zavart okozniuk az ellenfél védelmében, több komoly lehetőséget is kialakítottak a vendégek ketrece előtt. Ifj. Csák Zoltán ígéretes fejese még mellé szállt, de nem úszta meg kapott gól nélkül a felvonást a Pest megyei gárda. A 45. percben egy mintaszerű akció végén Fülöp Tibor tálalt Magyar György elé, aki 18 méterről kilőtte a bal alsót; 1-0.

Az előny tudatában mintha kissé az öltözőben maradtak volna Csák Zoltán mester legényei, a második felvonásban átvette az irányítást az egykori válogatott Keresztúri András csapata. Egyre-másra szervezte támadásait a magas embereit előretoló Dabas, de jól zárt a mórahalmi retesz. A 82. percben aztán Ngalle szabálytalanul állította meg ellenfelét a büntetőterületen belül, a jogos tizenegyest Dévai Csaba lőtt a hálóba; 1-1. Ha addig azt mondhattuk, agilis focival támadt fel és egyenlített a vendéggárda, a hajrá perceiben már csak a hazaiak voltak dicsérhetőek. A Mórahalom tisztában volt vele, az egy pont mit sem ér, így feljebb tolta játékát, minden erejével harcba indult a döntő találatért. Az erőfeszítéseket siker is koronázta, mikor a 86. percben egy pompás támadás végén Fülöp Tibor 20 méterről elemi erővel bombázott a bal alsóba; 2-1! A Dabas összezuhant, már nem tudott újítani, így a Csongrád megyei együttes begyűjtötte a fontos diadalt.

Az igen parázs mérkőzésen a játékvezető négy-négy sárga lapot osztott ki mindkét félnek, illetve egy pirosat is, amivel a 90. percben Gahwagi Nebilt büntette. Történt, hogy a mórahalmi csereember nem engedett elvégezni egy szabadrúgást, a vendégek futballistája belebombázta a labdát, a földről feltápászkodó Gahwaginak ugrott, aki ellökte ugyan magát védve a dabasit, de nem ütötte meg, így általános megrökönyödést keltett a kiállítás hazai oldalon, pláne, hogy a Pest megyei focista nem kapott lapot. Ettől függetlenül fontos játékosát kell majd nélkülöznie legközelebb a Mórahalomnak, s sajnos nem Gahwagi lesz az egyetlen hiányzó, ugyanis Magyar György begyűjtötte ötödik sárgáját…

Ami a folytatást illeti, a Mórahalom március 30-án (szombaton) 15 órai kezdettel Tökölön vendégeskedik.

Az NB III Alföld csoport 16. fordulójában:

Mórahalom VSE – FC Dabas 2-1 (1-0). Mórahalom, műfű, 200 néző, vezette: Szűcs Gábor (Csere Máté, Markó László).
Mórahalom: Kovács K. – Nagy Z., Udvari, Sarnyai (Kothencz 46′), Mészáros (Ngalee 68′), Podonyi, Vojnic-Zelic, Fülöp, Magyar, Faragó, ifj. Csák (Gahwagi 68′). Vezetőedző: Csák Zoltán.
Dabas: Szabó M. – Tóth M., Markos, Takács K., Danyis, Szirtesi, Zana, Volenszki (Dévai 59′), Körmöczy, Bozsik, Tóth I. Vezetőedző: Keresztúri András.
Gólszerzők: Magyar Gy. (45′), Fülöp T. (86′), illetve Dévai Cs. (83′)
Kiállítva: Gahwagi N. (90′)

Csák Zoltán: “Rendkívül szikrázó, változatos, lüktető, jó iramú mérkőzést nyertünk meg, érzésem szerint megérdemelten. Annak ellenére is jogosnak érzem sikerünket, hogy a Dabas a második félidőben 30-40 percen át fölénk tudott kerekedni. Rengeteg a sérültünk és a féid egészséges játékos, így különösen értékes a diadal. Megtettük a második lépcsőfokot a tizenháromból…”

Előző sztori

Labdarúgás: tíz emberrel is az Algyő nyerte a rangadót + FOTÓK

Következő sztori

Vadai Ágnes Szegeden: A diákok nem lébecoló polgárok!