Kligl Sándort és a TiszapART Televíziót tüntette ki a megyei önkormányzat

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

„Díszpolgárnak lenni itt Csongrád megyében is a közeli jövendő közéleti arculatát formáló és formázó rendíthetetlen bátorságot és keresztény, magyar elkötelezettséget jelent” – fogalmazott Lezsák Sándor a megyeházán rendezett III. Nemzeti esten, ahol Kligl Sándor szobrászművészt díszpolgári címmel tüntették ki. A megye sajtódíját a TiszapART Televízió kapta.

A Csongrád Megye Díszpolgára – Civitate Honoris Causa Donatus Comitatus Csongradiensis címet Kligl Sándor szobrászművésznek ítélte a Csongrád Megyei Közgyűlés, míg a megye sajtódíját a TiszapART Televízió szerkesztősége kapta. „Az 1848-as forradalom azt gondolom, mindannyiunk számára fontos üzenettel bír, a magyar nemzet érdekeit, életét meghatározó eseményekre emlékeznünk kell, mint ahogy mindazokra, akik életüket is áldozták azért, hogy a magyar nemzet szabad legyen” – fogalmazott Magyar Anna közgyűlési elnök a III. Nemzeti esten.

„Az alkotót a művei mutatják be. Kligl Sándor eddigi beszédes alkotásai egyértelműen elhelyezik őt a magyar képzőművészetben. A nép életét mintázó munkái, mint a tanyasi iskolások, a szőlőmunkások, utcai zenészek, játszó gyermekek megkapóan élethűek, a valóság jegyesei, a realista ábrázolás igazi művészi alkotásai” – fogalmazott Lezsák Sándor. Az országgyűlés alelnöke hangsúlyozta, Kligl Sándor alkotói életereje töretlen, s még nagyon sok munka vár rá, számos településen kell még emléket emelni olyan történéseknek, s olyan személyiségeknek, amelyekről és akikről a történelmi közelmúlt hallgatott.

„Ilyenkor elgondolkozik az ember azon, hogy vajon miért gondoltak rá, miért kapta. Nagyon jól esett, mint ahogy a két nappal ezelőtt magkapott Munkácsy-díj is. Az ilyen elismerések elkerültek, de nagyon fontosnak tartottam, hogy újra és újra szobormunkákkal és feladatokkal megkerestek” – nyilatkozta portálunknak Kligl Sándor, aki jelenleg is több alkotáson dolgozik. A Gárdonyi Géza Év kapcsán egy egész alakos kompozíció elkészítésére kérték fel, emellett Kolonics György emlékszobrán dolgozik, mely a velencei evezőspályára kerül és Szolnok is egy új Kligl-alkotással gyarapodik.

Az ünnepségen, melyen közreműködött Kárász Zénó színművész, Takács Éva népdalénekes és a Cuháré Táncműhely a Rozsdamaró Zenekarral, átadták Csongrád Megye Sajtódíját is, melyet a TiszapART Televízió szerkesztőségének ítéltek oda. Forró Lajos stúdióvezető portálunknak elmondta, nagyon fontosak az elismerések, a visszajelzések. „Ebből tudjuk leszűrni, hogy jó, amit csinálunk. Kollégáimmal együtt nagyon örülünk ennek a díjnak. A TiszapART Televízió a kultúra területén tevékenykedik, illetve az oktatásban is részt veszünk, a Szegedi Tudományegyetem számára gyártunk anyagokat. A kultúra mellett fontos feladatunknak tartjuk a magyar értékek bemutatását” – fogalmazott Forró Lajos a díj átvétele után.

Előző sztori

Húszezer embernek segített a vöröskereszt

Következő sztori

Labdarúgás: kisiklott a Vasutas Vásárhelyen