Sport

Karate: két magyar bajnoka is lett a Tisza Volán SC-nek

Karate: két magyar bajnoka is lett a Tisza Volán SC-nek

2013. március 24., vasárnap
Karate: két magyar bajnoka is lett a Tisza Volán SC-nek

A karatésok legrangosabb hazai erőpróbáján Kőhegyi Zoltánnak sikerült a címvédés a 67 kilóban, míg Bodor Gábor a nehézsúlyúaknál állhatott a dobogó tetejére a felnőtt mezőnyben. A Tisza Volán SC hat egyéni és két csapatéremmel zárta a versenyt.

Szombaton Mogyoródon került megrendezésre a karatésok 2013. évi WKF Nyílt Magyar Bajnoksága, amelyre részvételi rekordot jelentő létszám, 540 karatés nevezett. A bajnokság minden szempontból a sportág idei legnagyobb versenye volt, a május 9-12-én sorra kerülő budapesti Európa-bajnokság főpróbája, amely a versenyzők számára egyúttal kvalifikációs állomás is. A Tisza Volán SC teljes keretével érkezett és szállt harcba a magyar bajnoki címek elhódításáért. A küzdelmek a felnőtt férfiakkal kezdődtek, ahol

Kőhegyi Zoltán

mint a 2012-es év Magyar Bajnoka léphetett tatamira a talán legerősebb súlycsoportnak számító -67 kg-ban. A selejtezőkben mindkét mérkőzését nyerve jutott a kiemelt esti fináléba, ahol a junior világbajnok

Szegedi Döme

ellen szerzett aranyérmet. A délután folyamán az U21-esek 68 kilós döntőjét is ez a két sportoló vívhatta, itt azonban a BVSC favoritja győzedelmeskedett, Kőhegyi egy ezüsttel gyarapította gyűjteményét.

Bodor Gábor

a Tisza Volán SC újoncaként szintén kitűnően debütált a +84 kg-ban, két egyenes ági mérkőzését követően a kecskeméti Szabó Márkó ellenében hozta el a szegedi csapat második aranyát.

Lassingleitner Fruzsina

a -61 kg-osok között végzett a második helyen.

Höning Alexander

ezúttal 1 ponttal lemaradt a döntőről és végül a dobogó harmadik fokára állhatott a -75 kg-os felnőtt mezőnyben. A kadeteknél

Borzi Balázs

a -63 kg-ban, Höning Ádám a +70 kg-ban szerzett bronzérmet. A Tisza Volán SC felnőtt és U18-as csapata a második helyen zárt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.