Közélet

KDNP: Bajnaiék csak a túllicitáláshoz értenek

KDNP: Bajnaiék csak a túllicitáláshoz értenek

2013. március 27., szerda
KDNP: Bajnaiék csak a túllicitáláshoz értenek

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint Bajnai Gordonék csak a túllicitáláshoz értenek. A kisebbik kormánypárt szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett, hogy Bajnai-Gyurcsány kormányok idején a rezsiköltségek tizenötször emelkedtek.

A kisebbik kormánypárt szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az önmagát korábban válságkezelőnek tituláló

Bajnai Gordon

- látva a kormányoldal sikeres rezsicsökkentési lépéseit - csak arra volt képes, hogy szomorú arccal panelházak elé álljon és "alternatív opcióként" többszörös rezsicsökkentési megoldásokat ígérgessen. A Kereszténydemokrata Néppárt emlékeztet mindenkit, hogy a Bajnai-Gyurcsány kormányok alatt a magyar emberek rezsiköltségeit tizenötször emelték, amelynek következtében a gáz ára megháromszorozódott, a villamos energia pedig a duplájára nőtt. Ilyen előzmények után ki hinne egy olyan formációnak, ahol vezető szerepet tölt be egy ex-Gyurcsány miniszter, egy drogliberalizációval kétes hírnevet szerzett aktivista és egy LMP-t szétrobbantó Jávor Benedek? - tették fel a kérdést. Mint írták, azt javasolják az ellenzéki pártoknak, hogy a lakosság érdekeire tekintettel tegyék félre szavazatszerző koncepcióikat és támogassák Magyarország kormányának tehercsökkentő lépéseit. Az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért választási szövetség korábban azt ígérte: ha kormányra jut, épület-felújítási programot kezd, amellyel hét év alatt a lakások kétharmadában - akár 30 százalékkal is - csökkenthető lesz a fűtésszámla. Bajnai Gordon, a választási szövetség vezetője a héten egy tízemeletes újpesti panelház előtt tartott sajtótájékoztatón azt mondta: a lakásokat - először a lakótelepi és a társasházakat - önrész nélkül hőszigetelnék, kicserélnék bennük a nyílászárókat, a kazánokat. Ez lenne a tehercsökkentési program első eleme. A tulajdonosoknak a költségeket utólag kellene megfizetniük úgy, hogy a pénzt a havonta képződő megtakarításukból vonnák le.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.