Karate: aranyosan kezdtek a volánosok

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tisza Volán SC karatésai az elmúlt hétvégén kvalifikációs versenyen vettek részt, a Magyar Tatami Kupán. A szegedi csapat összesen öt érmet gyűjtött be, köztük egy felnőtt aranyat.

Hagyományosan Budaörsön került megrendezésre immár 16. alkalommal a Magyar Tatami Kupa, amely mind a korosztályos, mind a felnőtt válogatott számára az idény első kvalifikációs megmérettetése. Utóbbiaknál a tét egészen komoly: a kiírt versenyeken az dől el, hogy ki képviselheti hazánkat a budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. Ez már csak azért is nagy kitüntetés, mert felnőtt Eb-t Magyarország eddig még nem rendezett, és a hazai közönség előtt versenyezni már önmagában megtisztelő küldetés.

A Tisza Volán versenyzői közül Höning Dávid kezdett, aki sérülésből visszatérve rögtön egy ezüsttel zárta a napot a 65 kilós juniorok táborában. A felnőtt női –61 kg-ban a frissen igazolt Lassingleitner Fruzsina szerzett bronzérmet, legyőzve hazai riválisát. Kőhegyi Zoltán szintén bronzéremmel zárt kategóriájában. A csapat legjobb teljesítményét ezúttal Höning Alexander nyújtotta, aki a felnőtt férfiak 75 kg alatti táborában a dobogó tetejére állhatott.

„Versenyzőink még a felkészülés elején járnak, így messze vannak csúcsformájuktól. Mostani teljesítményük megfelelt az elvárásainknak, de van még bennük bőven tartalék, így bízunk a további eredményes szereplésben, és az sem kérdés, hogy a felkészítéssel megbízott Sajó Zoltán edzőként azon lesz, hogy kihozza a maximumot a sportolókból” – mondta el Ruzsinszki György szakvezető.

Előző sztori

Sikeres volt a hó elleni védekezés, öt megyét érint a belvíz

Következő sztori

A tanév végéig biztosan taníthatnak a nyugdíjas tanárok