Közélet

Ittas sofőrökre vadásznak a rendőrök húsvétkor + FOTÓK

Ittas sofőrökre vadásznak a rendőrök húsvétkor + FOTÓK

2013. március 29., péntek
Ittas sofőrökre vadásznak a rendőrök húsvétkor + FOTÓK

A húsvéti ünnepek időszakában országos szintű fokozott közúti ellenőrzést tart a rendőrség. A cél, hogy kiszűrjék az ittas és az agresszív gépjárművezetőket, ezáltal is javítsák a közlekedésbiztonságot.

A korábbi évek tapasztalatai alapján a húsvéti ünnepek ideje alatt a közúti forgalom jelentősen növekszik, gyakorlatilag útra kel a fél ország, nagyon sokan látogatják meg az ünnepek idején rokonaikat. „Ilyenkor kiemelten fontos, hogy ittasan ne üljenek volán mögé, éppen ezért a rendőrség úgynevezett demonstratív ellenőrzéseket tart, melyek célja egyrészt a balesetek megelőzése, másrészt a közlekedésben részt vevőknek a biztonságának javítása” – tájékoztatott Szenti Szabolcs. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hozzátette, az ittas járművezetőkön kívül céljuk az agresszívan vezetők kiszűrése is. Az ellenőrzések során a járművek műszaki állapotát is vizsgálni fogják a rendőrök. Akár a jogosítványával is játszik, aki ittasan ül volán mögé. Szenti Szabolcs elmondta, a jogszabályok alapján az ittasság mértékétől függően indul eljárás, akár büntetőeljárás is indulhat, és a vezetői engedélyét is elvehetik az ittas járművezetőnek. Mivel évről-évre kiemelt ellenőrzéseket végez a rendőrség húsvétkor, egyre kevesebben ülnek volán mögé ittasan a tapasztalatok szerint. „A Csongrád megyei statisztikai adatok jelentősen javultak, tavaly minden tizennyolcadik balesetben volt az okozó ittas, ami jelentős mérséklődés a korábbi évekhez képest” – jegyezte meg a szóvivő. Ahogy egy korábbi ellenőrzéskor

megírtuk

, a szondát nem lehet becsapni, mindent kimutat. A közlekedők naponta legalább 4-4 órában számíthatnak fokozott

közúti ellenőrzésekre

az ország minden részén. A kiemelt ellenőrzés március 25-től április elsejéig tart.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.