Bulvár

Éves közgyűlést tartott a Csongrád Megyei Tűzoltószövetség

Éves közgyűlést tartott a Csongrád Megyei Tűzoltószövetség

2013. március 11., hétfő
Éves közgyűlést tartott a Csongrád Megyei Tűzoltószövetség

A hétvégén tartotta közgyűlését a Csongrád Megyei Tűzoltószövetség Közhasznú Egyesület a Szegedi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen, ahol a tavalyi év eredményeit Dudás Miklós nyugalmazott tűzoltó ezredes, a szövetség elnöke értékelte.

Az önkéntes és létesítményi tűzoltóságokat tömörítő szervezet vezetői 2012-ben is részt vettek a tagszervezetek közgyűlésein, a tűzoltó versenyeket szerveztek és előkészítették az éves közgyűlés munkáját, és részt vettek az országos szervezet munkájában is. A közgyűlésen

Szatmári Imre

ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója köszönetet mondott a szervezetek tagjainak, akik az év folyamán számos alkalommal segítették a hivatásos állomány beavatkozásait, amely munkára az igazgatóság ebben az évben is számítani fog. "Megkezdődött annak igényének felmérése, hogy induljon-e parancsnoki képzés az idén az önkéntes és létesítményi tűzoltóságok számára" – jelentette be

Ördög István

őrnagy, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője, aki elismeréssel szólt az önkéntes szervezetek tagjai által, nem egy esetben – főként a nyári, vegetációs tüzek során - önállóan is végzett beavatkozásokról. A főfelügyelő felhívta a figyelmet, hogy számos önkéntes tűzoltó végezte el a negyvenórás alapképzést, vizsgázott kisgépek kezeléséből, vagy tett PÁV vizsgát, akik számára fontos a gyakorlat megszerzése, amelyhez a parancsnokok szervezőmunkájára lesz szükség. Ördög István őrnagy, mint a Csongrád Megye Tűzmegelőzési Bizottság ügyvezető elnöke a szövetség tagjainak közreműködését kérte a szabadtéri tüzek megelőzésében. E területen most aktuális faladat a szakfelszerelések, így a puttonyfecskendők és kézi szivattyúk karbantartása, tavaszi átvizsgálása, szükség szerint az olajcsere elvégzése. Fel kell hívni a tűzoltó gépjárműveket vezető önkéntesek figyelmét, hogy a felázott rétekre és legelőkre ne hajtsanak a szerekkel, hiszen elakadhatnak, de hasonló veszélyeket jelentenek a nyári szárazság idején a homokos utak is. A főfelügyelő elmondta: megtörtént a korábbi évek adatbázisaira támaszkodva azon kritikus területek azonosítása, ahol több tűzeset is történt, és a hatósági felszólításokat rövidesen kézhez vehetik a tulajdonosok, akik, ha ennek ellenére nem végzik el a terület rekultivációját, és ott újra tűzeset keletkezik, 60 és 200 ezer forint közötti bírságra számíthatnak. Ördög István kérte az önkéntes tűzoltó szervezetek tagjait, hogy a tűzmegelőzés érdekében vegyék fel a kapcsolatot a településeken működő civil szervezetekkel, mezőőri szolgálatokkal, lovas- és tájfutó klubokkal, valamint polgárőr szervezetekkel, és a polgármesteri hivataloknál kezdeményezzék, hogy a tűzmegelőzésről szóló tájékoztatók megjelenhessenek a helyi újságokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.