Közélet

Egyéves a hódmezővásárhelyi Ötletfa

Egyéves a hódmezővásárhelyi Ötletfa

2013. március 31., vasárnap
Egyéves a hódmezővásárhelyi Ötletfa

Csaknem egy éve működik Hódmezővásárhelyen az uniós támogatással létrehozott Ötletfa Ifjúsági Információs és Tanácsadó Iroda, amely a hátrányos helyzetű fiatalok készségfejlesztését, társadalmi integrációját segíti - tájékoztatta az intézmény szakmai vezetője az MTI-t.

Nagy Terézia

elmondta, a fiatalokat kreatív tevékenységekbe bevonó iroda programjaiban a tavalyi indulás óta mintegy hétszázan vettek részt. Huszonöt-harminc fiatal szinte minden nap ellátogat a Hajnal utcai központba, és több százra tehető azok száma, akik rendszeresen részt vesznek valamelyik foglalkozásán - tette hozzá. Az Ötletfa iroda az elmúlt hónapokban tematikus heteket rendezett, egy-egy témához kapcsolódva igyekeztek a hátrányos helyzetű fiatalok tájékozottságát növelni, látókörüket szélesíteni. Komplex fejlesztőprogramokban vettek részt a fiatalok, amelyek segítették készségeik kibontakoztatását és egyebek mellett csoportos foglalkozásokon társadalmi kérdések - mint az esélyegyenlőség, az egyenlő bánásmód vagy a környezetvédelem - áttekintését. Az iroda napi tevékenységében részt vevő fiatalok festenek, rajzolnak, origamiznak, sportolnak, filmeznek, beszélgetnek vagy éppen a közösségi kertben dolgoznak, miközben az intézmény munkatársaival megosztják gondjaikat és közösen keresik a megoldásokat - magyarázta a szakember. Az iroda létrehozására és 2013 végéig tartó működtetésére a Dél-Alföldi Regionális Társadalomtudományi Kutatási Egyesület 66,6 millió forintos uniós pályázati támogatást nyert el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.