Búvárúszás: Muréna-érmek az egri világkupáról

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A felnőttek között hat arany-, egy ezüst- és öt bronzérmet szereztek a magyar versenyzők az Egerben rendezett uszonyos- és búvárúszó Világkupa-versenyen.

A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának hétfői tájékoztatása szerint a 14 ország 335 sportolóját felvonultató viadalon a hazai válogatott legeredményesebb tagja Senánszky Petra volt, aki szombaton 50, míg vasárnap 100 és 200 méteren is győzött uszonyos gyorsúszásban.

A kolumbiai Caliban sorra kerülő idei Világjátékokra egyéniben kvalifikációt szerzett Kanyó Dénes, a szegedi Muréna Úszó és Búvárklub versenyzője és vezetője, valamint Székely Lilla is eredményes hétvégén vannak túl: előbbi 100 és 200 méteren is első lett felszíni uszonyos úszásban, 400 méteren pedig harmadik helyen ért célba, míg utóbbi 100 méteres felszíni uszonyos úszásban győzött, 50-en pedig bronzérmes lett. Ugyancsak bronzot szerzett a szegediek közül szombaton uszonyos gyors 50 méteren Dudás Zita.

A juniorok között öt számban született hazai győzelem, s további négy ezüst- és három bronzérmet is szereztek a magyar fiatalok. Közülük Ladányi Réka 50 méteres uszonyos gyorsúszásban ezüstéremmel öregbítette a szegedi Murénák hírnevét.

A július 25. és augusztus 4. közötti Világjátékokon Kanyó és Székely mellett a női 4×100 méteres váltó vehet majd részt.

Előző sztori

Rövidpályás gyorskorcsolya: Jászapáti Petra aranya

Következő sztori

Sértetteket keres a rendőrség