Közélet

A Tankcsapda frontemberével pálinkáztunk a Széchenyi téren

A Tankcsapda frontemberével pálinkáztunk a Széchenyi téren

2013. március 1., péntek
A Tankcsapda frontemberével pálinkáztunk a Széchenyi téren

Portálunk is kiköltözött a IV. Toros Pálinkafesztivál helyszínére péntek este, ahol az All In PartyRadio-val karöltve szendvicsekkel és pálinkával vendégeltük meg látogatóinkat. Meglepetésünkre a Tankcsapda zenekar frontembere, Lukács Laci is felkeresett minket.

A SZEGEDma.hu és a Telin TV partnerével, az All In PartyRadio-val is kilátogatott a IV. Toros Pálinkafesztiválra péntek délután. Míg portálunk zsíros- és tepertőkrémes kenyérrel látta vendégül az arra sétálókat, addig a rádió képviselői kétféle pálinkát kínáltak a "disznóságok" könnyebb megemésztéséért. Standunkat a Horvátországból, Eszékről érkezett SLAMA képzőművészeinek alkotásai mellett állítottuk fel:

Nikola Faller

szobrászművész korábbi alkotásaiból is hozott néhányat a Széchenyi térre, amit a közönség megtekinthetett, valamint a helyszínen a látogatók szeme láttára is alakot formált a nem mindennapi szoboralapanyagból. Hét éve kezdtek el foglalkozni a szoborkészítés eme sajátos módjával, azóta többször is szerveztek művésztelepeket, hasonló témában - tudtuk meg az alkotóktól. Szegeden először, de Pécs után Magyarországon is csak másodszor járnak a művészek, a várost azonban könnyen a szívükbe zárták, főként a rengeteg köztéri szobor nyűgözte le őket. Két, körülbelül kettő méter magas vízi madarat is megalkottak szalmából, péntek délután pedig egy malacot készítettek el. Szombatra tartogatják fő művüket: Szeged előtt tisztelegve egyetlen nap alatt megalkotják a dóm körülbelül három méteres másolatát is. Nikola Faller szerint az eddigiek után a fogadalmi templom másolata már nem lesz olyan nehéz, főként egyenletes, szögletes alakja miatt. A tömegben egy ismerős arcot is megpillantottunk:

Lukács Laci

, a Tankcsapda zenekar frontembere is kilátogatott a fesztiválra. Az egyik legismertebb hazai rockegyüttes énekese koccintott velünk, és elárulta: két napja érkezett Szegedre az ismerőseit meglátogatni, akik a Széchényi térre is elkísérték őt. Többször is járt már városunkba és jól érzi magát itt, hiszen szinte mindig van valamilyen rendezvény, koncert, vagy "őrület". Mint mondta, hamarosan zenekarostul tér vissza hozzánk, hiszen a Rockmafia Tour 2013 című, országjáró turnéjuk egyik állomásaként március 29-én itt is fellépnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.