Közélet

A DK egyik legnagyobb vidéki bázisa Szeged?

A DK egyik legnagyobb vidéki bázisa Szeged?

2013. március 6., szerda
A DK egyik legnagyobb vidéki bázisa Szeged?

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője és alelnöke látogatott Szegedre, hogy a januári DK-kongresszuson elfogadott programot bemutassák egy lakossági fórumon, a városra, mint a párt egyik legnagyobb bázisára tekintenek.

Vadai Ágnes

országgyűlési képviselő aktuálpolitikai kérdések kapcsán beszélt arról, hogy a fővárosban március 15-én a szokásos helyen, az Egyetem téren tartanak összejövetelt, majd ezt követően más ellenzéki pártokkal tárgyalnak demonstrálva azt, hogy ténylegesen elindult az együttműködés. Elmondta: az ellenzéki kerekasztal túl van már több szakmai egyeztetésen. A héten ül össze a párt elnöksége, s dönt a következő egy év stratégiájáról. Megtudtuk: Szegeden jóval magasabb a DK támogatottsága, mint az országban máshol. Pénteken, a Klauzál téren gyűjtenek a párt aktivistái aláírásokat a „Benyújtjuk a számlát” nevű petíciójukhoz, ez egy nyílt levél Klinghammer István államtitkárhoz, hogy nincs rendjén az Szegedi Egyetemtől történő 4,2 milliárdos elvonás, ami az intézmény létét is veszélybe sodorhatja. „Ennek az országnak 2014 után semmire nem lesz pénze, kiürült az államkassza és Matolcsy érkezésével a Magyar Nemzeti Bank is veszélybe kerül, egy dologra kell mindenképp költeni az oktatásra, mert az az egyetlen út az ország felemelkedésére” – tette hozzá Vadai Ágnes.

A DK összefogna, de akár önállóan is adna jelöltet mindenhol

„Egy programnak az a lényege, hogy elmondja, milyen az a másik Magyarország, melyben hiszünk és meg szeretnénk valósítani, ebben határozott elképzeléseink vannak. Van egy közjogi, alkotmányos fejezete, van egy gazdasági része, társadalompolitikai fejezete és végül egy külpolitikai, nemzetbiztonsági része ennek a programnak. Nem a 2010 előtti időszakot szeretnénk visszahozni, hanem megtartani belőle azt, ami használható. Mi egy modern, nyitott, szolidáris, igazságos társadalmat szeretnénk. Nem gondoljuk, hogy van értelme a bezártságnak, az EU-val szembeni szabadságharcnak. Az oktatáspolitikával és az emberi jogokkal kapcsolatos ellenzéki vonalak nagyjából együtt haladnak, a gazdaságpolitikában talán több különbségek vannak, de lényegi eltérés ott sincs” – emelte ki a választási program fő elemeit

Niedermüller Péter

, a párt alelnöke. A politikusok elmondták azt is, hogy ha nem jönne létre választási szövetség a DK akkor is képes lesz és el is fog indítani minden választókerületben egy-egy jelöltet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.