Vízilabda: két negyed után hengerelt a Szeged + FOTÓK

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gólzáporos első félidőt követően a harmadik negyedben nagyváradi ellenfelét lenullázva sima, kilencgólos diadalt aratott az A-Híd Szeged a Bajnokok Ligájában szerda este Hódmezővásárhelyen.

Igazából a hazai csapatnak bírt nagyobb téttel a találkozó, hiszen a kötelező győzelmeket is be kell gyűjteni, s a csoportelsőségért zajló versenyfutásba azok is beszámítanak. A vendég nagyváradiaknak ez volt az utolsó mérkőzésük a D jelű ötösben, s mivel a Spandautól aligha várható el, hogy akár csak pontot is szerezzen a Partizan Beograd ellen, s aligha fogja megszorongatni Berlinben Molnár Tamásékat, ugyanakkor a partiumi alakulat sem tud már előrébb lépni, azaz biztos továbbjutó, így Tóth László, korábbi 287-szeres magyar válogatott vízilabdázó, jelenlegi nagyváradi edző úgy küldhette csapatát a vízbe, hogy annak nem volt veszíteni valója. Az első felvonásban a bátor játék be is jött a vendégeknek, akik Somogyi Balázs vezető gólja után kétszer is fordítani is tudtak egy rövid időre, ám a gólzáporos első játékrészt mégis a hazaiak nyerték (5-4). A folytatásban is sok volt a hiba a védekezésekben, bár a javulás már egyértelmű volt, s javult a kapusteljesítmény is Szivós Márton, illetve korábban Joseph Kayes pedig elkezdtek “bemelegíteni” egy-egy találattal. Ám a kiegyenlített játékrész és első félidő végén az eredményjelző továbbra is csak szűk hazai vezetést mutatott…

Aztán fordulás után jött a fordulat! Összeállt a szegedi védekezés, keményebbé és ellenállhatatlanabbá, mint a rideg acél, s ez elől is lendületet adott a lassan fáradó vendégekkel szemben. Szivós ugyan érthetetlenül – jelzése szerint nem hallotta a sípszót – elpazarolt egy büntetőt, de csapata remek védekezése után Baksa László hajszálpontos passza nyomán kihagyhatatlan ziccerrel javított, s új-zélandi kollégája sem akart lemaradni kettejük versenyében. A negyedet 5-0-ra nyerte a Szeged, s ha az első félidő után bárkiben kétség lett volna a végkimenetelt illetően, az a játékrész végére biztosan elillant (12-6). A zárófelvonás szinte örömjátékot hozott, Baksa is egyre mutatta már be a bravúrokat, Szivós meglőtte negyedig találatát, Kayes csillagos ötöst érdemlő teljesítménnyel, öt góllal zárt, Vincze Balázs alakulata pedig magabiztos 17-8-s győzelmet aratott.

Sok idő azonban nincs ünnepelni, szombaton már újszegedi rangadóra készülhet a pólósnép, hiszen jön a Debrecen!

Férfi vízilabda Bajnokok Ligája D csoport 9. forduló:

A-Híd Szeged VE – CSM DiGi Oradea 17-8 (5-4, 2-2, 5-0, 5-2)
Hódmezővásárhely, Gyarmati Dezső Sportuszoda, 600 néző. Vezette: Homolka (német), Süngü (török).
Szeged: Baksa – SOMOGYI 2, Török 1, Kunac 1, MOLNÁR T. 1, SZIVÓS 4, Kiss Cs. 1. Csere: KAYES 5, Juhász 1, Decker, Hegedüs, Younger 1, Molnár D. (kapus). Vezetőedző: Vincze Balázs.
Nagyvárad: Gogola – CHIOVEANU 2, Ghiban 1, Matei 1, Diaconu, Kádár, Szabó B. Csere: Busila 1, A. CRETU 2, Sanuila, Popoviciu 1, Dunca, D. Cretu (kapus). Vezetőedző: Tóth László.
Emberelőny: 8/4, ill. 6/3.
Ötméteres: 2/1, ill. 1/1.
Kipontozódott: Török (27′), ill. Kádár (26′ – cserével végleg).

Vincze Balázs: “Nehéz meccsre számítottam, mindamellett, hogy tudtam a két csapat között nincs akkora különbség, mint amekkora kijött. A két negyednyi szenvedés után összeállt a védekezésünk a harmadik játékrésztől s ez lendületet adott elől is, s a helyzeteinket remekül tudtuk is értékesíteni a második félidőben. Nagyon jó összjátékot mutatott a csapat.”

Tóth László: “A harmadik negyedben már nem tudtuk azt a sebességet tartani, amit az elején nyújtottunk, s amit a Szeged ránk kényszerített, és kijött a két csapat közötti különbség. Ettől függetlenül ezen a szinten nyolc gólt nem szabad kapni zsinórban, ez pszichésen is padlóra küldött minket.”

no images were found

no images were found

Online közvetítésünk:

VÉGE! 17-8 (5-4, 2-2, 5-0, 5-2)

32′ Kiss Csaba keményen védekezik, de nem szerez labdát, aztán Matei szabaddobása, 16-8. Szivós lő, véd Gogola, Kayes ismétel! Csillagos ötös az 5-ösnek! 17-8! Baksa véd! Szivóst még kiszórják, Baksa ismét hárít!

31′ Gyorsan eladjuk. Elvesztik a labdát a vendégek, Younger úszott meg, közelről belövi, 16-7.

30′ Próbáljuk kinyomozni mi történt. Az biztos, hogy a románok jöhetnek, az ellenőr konzultált a labdabirtoklást illetően a sporikkal. Előnybe kerül a Nagyvárad, időkérés azonnal. Szabó centerez, Chioveanu húzza rá, de Baksa fogja!

29′ Ghiban blokkol. Úszna vissza de hazai szabaddobás. Szivós, micsoda gól! 15-7!

no images were found


28′ Újabb kimaradó hazai akció. Aztán Baksa-bravúr! Popoviciut szórják ki, időt kér Vincze mester.

27′ Kimarad a hazai akció. Román fór, Török kipontozódik. Fölé megy.

26′ Kádár cserével végleg, Kayes azonnal belövi! 14-6! Akcióból Chioveanu farag. 14-7.

25′ Ráúszás… Török Béci Darnyi Tamás nyomdokvízén! YYounger centerbe, Kayes félcsavarral Gogola szeme közé! 13-6! Játszik a Szeged! Kádár suhint mellé.

III. negyed: 12-6 (5-4, 2-2, 5-0)

24′ Elképesztően gördülékeny, olajozott gépezetként működik a szegedi védelem. A támadás most annyira nem. Baksa véd még egyet.

no images were found


23′ Baksa Laci hatalmasat véd! Duncát szórják ki, időt is kér Vincze Balázs. Török Béci durrant végül, amikor már jön vissza a kiállított! 12-6!

22′ Újabb kontra a Nagyvárad ellen. Gogola odaér egy nagy lövésre a túlsó kapufához.

21′ Szivós ellen kontra, majd időt kér a korábban 287-szeres magyar válogatott Tóth László. Fórban az ellenfél, de Török labdát szerez. Szivós elképesztő, szépségdíjas gólt lő! 11-6!

20′ Juhász lőhet büntetőt, be is varrja! 10-6! Szivós szerez labdát, jó a védekezésünk, nagyon jól összeállt az első negyed után.

19′ Ellövik, miénk, Szivós fenn egyedül, Gogola tehetetlen, Marci elhúz mellette és közelről az üres kapuba vágja! 9-6! Hatalmas román kapufa, majd megszerezzük.

18′ Tördeljük az ellenfél játékát, lemegy a támadóidejük. Kunac bejátszása után Kayes harcol ki büntetőt. Szivós… nem dobja rá? A fülére mutogat, de jöhetnek a nagyváradiak.

no images were found


17′ Matei elhozza Juhásszal szemben. Labdaszerzés. Adrian Cretut szórják ki, Kayes azonnal kihasználja! 8-6!

Nagyszünet: 7-6 (5-4, 2-2)

16′ Kiss Csaba védekezik jól, labdaszerzés! Aztán járatás után ő lő, mellé.

15′ Török második hibája. Popoviciu értékesíti, háromból három a fór. 7-6. Szivós bejátszása nem elég Kayesnek, hárman gázolják le.

14′ Szorít az idő, Szabó harmatgyenge csavarja. Molnár Papesz úszik meg, de nem tud jól lőni, véd a kapus. Miss Csaba és Kunac egy löbbölt passzal halnak meg a szépségben…

13′ Baksa véd most, hátha elkapja a fonalat. Kunac dől egy lövésbe, de hamar pattan le, fölé.

12′ Decker ellen fújnak centerben, búcsúzóul még kap egy pofont. De jó a védekezés! Diaconu is odacsap Szivósnak, majd Decker lő fölé.

11′ Szivós lő, ezt már nem lehet hárítani! 7-5. Chioveanu csinál magának helyet centerben, kontra. Deckert tarkón csapják ököllel, dühből lő, véd a kapus, korner.

no images were found


10′ Kádár lövése, a kapufa tövére pattan, Baksa csap le rá. Aztán Somogyi messziről, véd Gogola.

9′ Az ellenfél hozza el a labdát. Andrei Cretu messziről gyengéden megereszt egy löketet a hosszú sarokra, Baksa ellenkező irányba mozdul… Nem az ő meccse eddig. 5-5. Aztán A. Cretu megy ki, Kayes szabaddobása után Szivós passzát Somogyi a kapásszélről pattintja, felsőléc… de a kipattanó hozzá megy, azt már beveri! 6-5!

I. negyed: 5-4 (5-4)

8′ Busila adja Chioveanu húzza rá, de Baklsa véd. Nem hisszük el, víz alá viszi a labdát, ötös… Adrian Cretu becsapja Lacit a másik oldalra lő, 3-4. Juhász passza után Kunac lő át félmagasan! Mekkora gól 7 méterről?! 4-4! Adrian Cretu a rövider lő elhajolva, de belefújnak, Laci ezt sem tudta fogni, de szerencsénk van. Aztán Baksa labdájának szeme van, ami Kiss Csabát leli meg, ráúszik a kapusra és bedobja! 5-4!

7′ Busila tanácstalan lóbái, aztán végül lő, megpattan a blokkon és Baksa kezei között megy be… 3-3.

6′ Kontra, ismét jöhetnek a mieink. Molnár Tamás klasszisgólja centerből! 3-2 már ide!

no images were found


5′ Szivós pöcköl, kiüti Gogola. Saniulát szorítja az idő, mellé pattint. Deckert nyomorgatja Dunca, de aztán Kayes centerből nem kegyelmez! 2-2!

4′ Dunca nem dinka, passzol centerbe behúzza Chioveanu, bár Baksa megfogta. Kiss Csaba áll ki aztán, megint román fór, és Ghiban értékesíti, 1-2. Fór itt is, Szabó Botond. Szivós lóbái.

3′ Kiss Csaba könnyed lövése bekkből, kiüti a szlovák kapus. Aztán korner után Somogyi küzd vele a lasztiért, de a bírók ellene fújnak. Törököt kiszórják.

2′ Rossz a bejátszás, Gogoláé a laszti. Aztán Baksa robban ki jó ütemben.

1′ Ráúszás… Elhozza Béci a lasztit, aztán máris fór és Somogyi máris értékesíti! 1-0! Kontra, jöhet a Szeged!

17.55: Hangolnak a hazai ultrák, hangol a hangfal is Bonnie Tyler Herojával. Stílszerű, hiszen 13 szegedi hős száll nemsokára vízbe! Hamarosan kezdünk!

no images were found


17.50: Kezdődnek a bemutatások, a nagyváradiaknál több egykori szegedi kötődésű pólós van, Andrei Busila, Kádár Kálmán illetve az edző Tóth László is.

17.45: Sok szeretettel köszöntjük Olvasóinkat a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodából, ahol negyedóra múlva kezdődik az idei férfi póló BL csoportkörének utolsó hazai meccse, ahol az A-Híd Szeged VE egysége a Nagyvárad csapatát fogadja.

Beharangozónk itt olvasható!

no images were found

no images were found

Előző sztori

Csütörtöki programajánló: Szerelmi háromszög a Belmondoval, JazzyBIT a Jazzben

Default thumbnail
Következő sztori

Labdarúgás: Kohajda-triplával nyert a Makó

Legutóbbi hasonló cikkek