/

Vizsgálatot követelnek a kosármeccsről kitiltott magyar zászlók miatt

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Jobbik “értetlenül és mélységesen felháborodva” áll a Szolnoki Olaj KK – Hapoel Holon nemzetközi kosárlabda mérkőzésen történtek előtt, közlésük szerint a keddi meccsen a biztonságért felelős cég nem engedte, hogy a hazai csapat szurkolói a mérkőzésre bevigyék a magyar zászlóikat.

Az ellenzéki párt MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, az intézkedés okát kereső kérdésre a szurkolók azt a választ kapták, hogy az izraeli csapat biztonsági vezetőjének az volt a kérése: ne engedjék be a magyar zászlókat, ellenkező esetben az izraeli csapat nem lép pályára. A szurkolói drapériákat sem engedték be, és a reklamáló szurkolókat a Fidesz által hozott törvényre hivatkozva a mérkőzésekről való kitiltással fenyegették – tették hozzá.

A Jobbik felszólítja Szalay Ferenc fideszes szolnoki polgármestert – aki a Magyar Kosárlabda Szövetség elnöke is –, valamint Pintér Sándor belügyminisztert, hogy “valljanak színt”: egy Szolnok város által támogatott csapatnál a magyar zászló miért nem lehet ott a mérkőzésen. Emellett szorgalmazzák annak kivizsgálását, hogy a rendőröknek és a Védelem Holding Zrt. szolgálatban lévő biztonsági őreinek ki adott utasítást “erre a förtelmes, a magyar nemzetet mélyen sértő és megalázó intézkedésre”.

Az ellenzéki párt javasolja továbbá, hogy Szalay Ferenc kérjen bocsánatot a szurkolóktól.

Default thumbnail
Előző sztori

223 000 forint volt a bruttó átlagkereset 2012-ben

Default thumbnail
Következő sztori

Az idén reálbér növekedést várnak az elemzők

Legutóbbi hasonló cikkek