Közélet

Több millió forint várja gazdáját Szegeden

Több millió forint várja gazdáját Szegeden

2013. február 5., kedd
Több millió forint várja gazdáját Szegeden

Bár az uniós költségvetési időszak utolsó évében járunk, így egyre inkább fogynak a pályázati pénzek, a Dél-alföldi régióban még mindig számos tender maradt nyitva a vállalkozások számára, igaz, nem sok idejük maradt a cégeknek.

Február végén több lehetőség határideje lejár, eddig jelentkezhetnek például a mikro-, kis- és középvállalkozások komplex vállalati technológia-fejlesztésre. A lehetőség során a belső fejlesztéseket támogatják, ilyen lehet például az eszközvásárlás, ingatlan-beruházás, vagy marketing-tevékenység, annak érdekében, hogy fejlődhessenek a hazai cégek, új munkavállalókat foglalkoztathassanak, vagy éppen új piacokat szerezhessenek. A vállalkozások 5 és 150 millió forint közötti összeget szerezhetnek ezekre a célokra (innovációs klaszterként indulva akár 250 milliót is), a támogatás intenzitása pedig akár az 50 százalékot is elérheti. Fontos tudnivaló, hogy a támogatás Kombinált Hitel Garanciával (KHG) is elérhető. Ugyancsak február végéig pályázhatnak a mikrovállalkozások, amennyiben élnének a lehetőséggel, hogy vissza nem térítendő támogatást szerezzenek eszközbeszerzésre, infrastrukturális és ingatlan-beruházásra, valamint információs technológia-fejlesztésre. A lehetőség igencsak vonzó, mivel mindössze 10 százalék önerőt kér, ráadásul a pályázat mellé a piacinál jóval kedvezőbb feltételeket kínáló mikrohitelt biztosít. A vissza nem térítendő támogatás összege 1 és 10 millió forint közötti összeg lehet. A dél-alföldi kisvállalkozások a vállalati folyamatmenedzsmentre és az elektronikus kereskedelem támogatására is nyerhetnek pénzt, a GOP-2011-2.2.1 elnevezésű pályázat során az alábbi területek támogathatóak: vállalati CRM, értékesítés terület; gyártási terület; humán erőforrás menedzsment és bérszámfejtés; kontrolling és döntéstámogatás; beszerzési, logisztikai terület; táv- és csoportmunka támogatás; pénzügyi, számviteli terület; internetes értékesítés (vállalati webáruház); internetes megjelenés (vállalati portál); munkafolyamat-irányítási rendszer (WF) bevezetése; elektronikus iratkezelési rendszer bevezetése; kiegészítő, (tudásmenedzsment vagy ERP-hez kapcsolódó mobil technikát használó, vagy térinformatikai és földrajzi információs (GIS), vagy RFID technológiát alkalmazó) specializált rendszer bevezetése. A pályázat során maximum 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyerhetünk.

A cikk folytatódik>>

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.