Közélet

Orbán: 500 milliárddal nő a magyar gazdák támogatása

Orbán: 500 milliárddal nő a magyar gazdák támogatása

2013. február 14., csütörtök
Orbán: 500 milliárddal nő a magyar gazdák támogatása

A következő hétéves uniós költségvetési ciklusban 480-500 milliárd forinttal több közvetlen támogatásra számíthatnak a magyar gazdák, mint a most záruló hétéves időszakban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, miután a Parlamentben megbeszélést folytatott a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Országos Szövetségének (Magosz) elnökével.

Az EU-s tárgyalások eredménye nyomán a magyar gazdáknak nincs okuk arra, hogy hátrányosan megkülönböztetettnek képzeljék magukat, "amit egyébként joggal gondoltak magukról a megelőző hét évben" - mondta a kormányfő újságíróknak a tárgyalás után, amelyen a Magosz mellett részt vett

Fazekas Sándor

vidékfejlesztési miniszter és

Győrffy Balázs

, az agrárkamara átmeneti elnöke is. Jakab István, a Magosz elnöke hangsúlyozta: a gazdatársadalom megnyugvással vette tudomásul, hogy megszületett a támogatásról szóló döntés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.