Meghirdették a Magyar Termék Nagydíj pályázatot

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A kiváló minőségű magyar termékek, szolgáltatások elismerésére, a minőségtudatos szemlélet, a termékbiztonság, a fogyasztóvédelem szintjének emelésére ismét meghirdették a Magyar Termék Nagydíj pályázatot – tájékoztatták a kiírók és a támogatók képviselői csütörtökön Budapesten az újságírókat.

A tájékoztatás szerint a tizenhatodik alkalommal kiírt Magyar Termék Nagydíj pályázatra az idén 24 témakörben, május 17-ig lehet jelentkezni Magyarországon gyártott és forgalmazott termékekkel, szolgáltatásokkal. Újdonság, hogy az idén önálló pályázati kategóriát nyitottak a vendéglátás számára, illetve odaítélik majd új különdíjként a Régiók Díját, a Kárpát-medencei térségben működő külhoni vállalkozások számára, valamint az élelmiszer kategóriában ez évtől figyelembe veszik a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) Magyar Termék rendeletét – mondta Kiss Károlyné, a nagydíjat másfél évtizede kezdeményező cég, az Industorg-Védjegyiroda Minőségügyi Kft. ügyvivő igazgatója.

Latorcai János (KDNP), az Országgyűlés alelnöke szerint: a válságból való kilábaláshoz nélkülözhetetlen a patrióta gazdasági szemlélet elterjedése. Szükségszerű, hogy a maga eszközeivel mindenki támogassa azokat a vállalkozásokat, amelyek hazánkban termelnek, foglalkoztatnak és adóznak. Ez egy nagyon összetett és nehéz feladat, de mégis mindenki kiveheti a részét, ha ezen társaságok áruit vásárolja meg.

Hozzátéve: egy-egy, a Magyar Termék Nagydíj védjegyével ellátott áru megvételével nemcsak a belföldi gazdaságot, s ezáltal a magyar embereket van módunk közvetetten támogatni, hanem abban is bizonyosak lehetünk, hogy az európai normáknak messzemenőkig megfelelő termékre vagy éppen szolgáltatásra adták ki pénzünket.

A Magyar Termék Nagydíj ez évi rendezvényeinek fővédnöke köszöntő szavait Pap Csaba Gábor, az Országgyűlés alelnöki titkárság vezetője tolmácsolta a jelenlévőknek. A magyar gazdaságpolitika prioritásai – a regionális integráció és magyar tulajdonú kisvállalkozói kör erősítése – felértékelik a Magyar Termék Nagydíj intézményét – hangoztatta a pályázat indulását bejelentő sajtótájékoztatón Radetzky Jenő, a Wekerle Terv Miniszteri Biztosa.

Emlékeztetett: a Kárpát-medencei gazdasági integráció elősegítésére elfogadott kormányprogram, a Wekerle Terv célcsoportja az a vállalati kör, amely magyar árut és szolgáltatást állít elő, így biztosít tartós piaci jelenlétet Magyarországon, valamint a szomszédos országokban. Ezt a célkitűzést erősíti tovább a Kárpát Régió Üzleti Hálózat Zrt. tevékenysége.

Gajdos Róbert, a Magyarország Közbeszerzési Hatóságának elnöke azt emelte ki: a közbeszerzési törvény és a hozzá kapcsolódó jogszabályok az alapelveket szem előtt tartva lehetővé teszik a tanúsító védjegyek közbeszerzési eljárásokban történő használatát. A Magyar Termék Nagydíj Pályázat a legtekintélyesebb magyar önkéntes tanúsítási rendszer. Célja: a kiváló minőségű magyar termékek és szolgáltatások elismerése és díjazása, a minőségtudatos szemlélet elősegítése. Az elmúlt 15 év során összesen 342 díjat ítéltek oda a pályázat kiírói. A 16. pályázat eredményét szeptember elején hirdetik ki, az elismeréseket pedig az Országházban adják át a díjazottaknak.

Előző sztori

Elstartolt a IV. Toros Pálinkafesztivál – gasztrokavalkád a Széchenyi téren + FOTÓK

Default thumbnail
Következő sztori

Városrehabilitációs program indul uniós támogatással Mórahalmon

Legutóbbi hasonló cikkek