/

Megérkeztek a számlákra a pedagógusbérek

Cikkünk frissítése óta eltelt 8 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Hétfőre megérkeztek a bérek a közoktatásban dolgozó pedagógusok számlájára – mondta el a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) megbízott vezetője az MTI kérdésére.

Marekné Pintér Aranka úgy fogalmazott: a napvilágot látott információkkal szemben csúszásról nincs szó, a Munka törvénykönyve minden hónap 10-ei határidőt szab, és ha ez a nap hétvégére esik, akkor kell az előtte való munkanapon megkapniuk az érintetteknek a béreket. Ettől eltérő rendelkezést közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény nem tartalmaz – rögzítette. Megjegyezte: a köztisztviselői törvény minden hónap 5-ét írja elő.

Kiemelte: a kincstárral megállapodást kötöttek arról, hogy közvetlenül utalja a béreket, és erre a Klik az anyagi fedezetet minden hónap utolsó munkanapjáig biztosítja. A kincstár pedig ezután minden hónap első munkanapján elindítja a bérek utalását.

Ez most február 1-je, péntek volt, és hétfőre megérkeztek a számlára a bérek – fűzte hozzá.

Hozzátette: számára is érdekes volt hallani a csúszásról szóló híradásokat, és nem gondolta volna, hogy már 1-jén várják a béreket az érintettek.

Marekné Pintér Aranka jelezte: a fent ismertetett módon történik majd a jövőben is a bérek kifizetése.

Default thumbnail
Előző sztori

4,2 milliárddal csökken az SZTE büdzséje

Következő sztori

Labdarúgás: villámléptű horvát a Szeged 2011-ben

Legutóbbi hasonló cikkek