Jó Arcokat keres a SZEGEDma: Evaničová Rita

Cikkünk frissítése óta eltelt 10 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jó Arc sorozatunkban ezúttal az ÁRKÁD-ban beszélgettünk fiatalokkal. Megéri megmutatnod magad a SZEGEDma.hu-n, s szerepelned rovatunkban, hiszen értékes nyereményt sorsolunk ki a Jó Arcok között, ezúttal a PC-BoX Kft. jóvoltából.

Igyekszik naprakésznek lenni a kül- és belpolitika területén, rendszeresen olvas hírportálokat és híradókat is néz az SZTE BTK-s Evaničová Rita. A révkomáromi fiatal kommunikáció és médiatudomány szakon tanul, nyomtatott sajtóval szeretne foglakozni. Elkezdte tanulni a cseh nyelvet, s úgy gondolja, cseh és szlovák külpolitikával foglalkozna.

Rita azért jelentkezett Magyarországon egyetemre, mert hiába jó színvonalú az egyetemi képzés Szlovákiában, nem beszéli eléggé a nyelvet ahhoz, hogy kint tanuljon. Jelentkezett Pestre és Szegedre is, és egyáltalán nem bánja, hogy végül az SZTE-re vették fel.

Rita imádja a várost, amikor először utazott ide, azt tapasztalta, hogy nyugodt a település, nincs pörgés, jól esik sétálgatni. A romkocsmákat kedveli, de egy-egy jobb koncert miatt a JATE Klubba is le szokott menni. Volt a Retroban is néhány alkalommal, de mint elmondta, a diszkók világa nem vonzza. Úgy látja, több underground buli lehetne Szegeden, és a külföldi előadók számát is kevesli. Olyan zenekarokat lenne érdemes szerinte meghívni, akik nem annyira felkapottak, így megfizethető áron vállalnának fellépést. Ebből az egy szempontból tartja jobbnak Budapestet a napfény városánál.

Előző sztori

A szerb miniszterelnök elutasítja az előrehozott választást

Következő sztori

Kovács Eszter: Kilenc nyelvvizsga, világra szóló kung fu teljesítmény